Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Β. Κεχαγιά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να λοιδορήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θίγουν την οικονομική και φορολογική αντίληψη της


«Η πρότασή μας είναι πολύ αξιόπιστη και αν κάθε καθίσει κανείς και την μελετήσει σε βάθος και χωρίς προκαταλήψεις θα δει ότι ακουμπάει τις ανησυχίες των πολιτών» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη της στον ρ/σ Αθήνα 9.84, επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες ο κ. Κασσελάκης είναι κοστολογημένο και λέει πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα για να υπάρξει μία ανάταξη και της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ασθενέστερων και όλων των πολιτών».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι όποτε η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει τις προτάσεις της, «οι οποίες είναι πάντα κοστολογημένες», η κυβέρνηση λέει ότι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» προκειμένου «να λοιδορήσει κάθε αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται να φανεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική οικονομική πρόταση η οποία δεν στηρίζεται στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και ιδίως των μικρομεσαίων και όσων δεν έχουν και ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικές ομάδες». Επεσήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θίγει τον πυρήνα της οικονομικής και φορολογικής αντίληψης της ΝΔ, για να σχολιάσει ότι «η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει κάθε λόγο να υποβαθμίζει, να υποτιμά και να θεωρεί αναξιόπιστα τα οικονομικά μέτρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

  Η κ. Κεχαγιά μίλησε για προσπάθεια υποβάθμισης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από ΜΜΕ, αναφέροντας πως «αυτό που λέει ο πρόεδρός μας, ο κ. Κασσελάκης, είναι όχι γιατί δεν "παίζει" στην πρώτη σελίδα ενημερωτικών sites ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί έχει υποβαθμιστεί τόσο το θέμα και από τον έντυπο Τύπο, τις εφημερίδες δηλαδή, αλλά και από άλλα sites τα οποία, ε, όπως και να το κάνουμε είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση και έχει αποδειχθεί αυτό με το πέρασμα του χρόνου, δείχνει μία προσπάθεια να υποτιμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να φανεί ότι δεν έχει θέσεις και ουσιαστικά να ενταφιαστούν οι πολύ σοβαρές προτάσεις του για την οικονομία».

  Σε συνέντευξη της χθες βράδυ στην ERTNews, σε ερώτηση -σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- εάν «πρόκειται να σεβαστεί αυτόν τον νόμο ο κ. Κασελάκης, ναι ή όχι;», τόνισε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα σεβαστεί απολύτως τη νομοθεσία. Εφόσον ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει, κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή, ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός». Ερωτηθείσα σήμερα στον Αθήνα 9.84 σχετικά με τα όσα είπε χτες στην ERTNews για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» περί «ομολογίας Κεχαγιά ότι δεν έχει γίνει σεβαστός ο νόμος», η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε: «Είπα ότι εφόσον ο νόμος, με απόλυτο τρόπο, λέει ότι υπάρχει αυτό το κώλυμα, το οποίο αφορά και τον κ. Κασσελάκη, φυσικά και θα γίνει σεβαστός. Γιατί το ερώτημα είναι αν θα γίνει σεβαστός. Μα είναι δυνατόν να λέμε ότι οι νόμοι δεν είναι σεβαστοί; Έχω κάνει ήδη διάβημα στο "Πρώτο θέμα" επειδή έχει απαλειφθεί μία κρίσιμη λέξη. Είναι άλλο να λέμε "ο νόμος λέει αυτό" και άλλο να λέμε "εφόσον ο νόμος λέει αυτό". Άρα δημιουργούνται εντυπώσεις». «Τώρα τα περί της "ομολογίας", αν πέρασα εγώ από "ανακριτικό γραφείο", αν μου έβαλαν προβολείς για να ομολογήσω ότι κάθε νόμος που ισχύει και εφόσον ερμηνευτεί με αυτόν τον τρόπο γίνεται απολύτως σεβαστός και πρέπει να γίνεται από όλους μας, ε, νομίζω τώρα ότι είναι λίγο μία δημοσιογραφική υπερβολή για να το πω επιεικώς» πρόσθεσε.

Σε ερώτημα που της τέθηκε στη συνέντευξη της στην ERTNews για τη νομοθεσία που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες πολιτικών προσώπων, η κ. Κεχαγιά είπε ότι «ο νόμος αυτός δεν προέβλεπε ότι -με βάση το Σύνταγμα και το νέο εκλογικό σύστημα- ομογενείς συμπολίτες μας θα μπορούσαν και έπρεπε να είναι στα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Αυτό ίσχυσε με το τελευταίο εκλογικό σύστημα. Αυτό δεν το προέβλεπε ο νόμος του 2016. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η πρόβλεψη ώστε ένας πολιτικός ο οποίος δραστηριοποιείται στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να πλουτίζει παρανόμως, να κρύβει χρήματα ή να μην φορολογείται». «Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης -που άκουσα και χθες και σήμερα να το λέει- είπε ότι έγινε για μένα ο νόμος. Να υπενθυμίζουμε τα του παρελθόντος; Να σας θυμίσω για κάποια πόθεν έσχες τα οποία ήταν λίγο... ελλιπή και παρέλειψαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού;» σχολίασε.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει debate ενόψει ευρωεκλογών, απαντώντας: «Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά είναι μια καλή ιδέα. Δεν έχει συζητηθεί ακόμη γιατί δεν είμαστε τυπικά σε προεκλογική περίοδο. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα το δεχθεί».

Μεταξύ άλλων, για το θέμα των Τεμπών επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε με το πόρισμα του στον Εισαγγελέα «και θέλει η Δικαιοσύνη από εδώ και πέρα να αναλάβει την υπόθεση και να υπάρξει και άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Κ. Αχ. Καραμανλή, με μια διασταλτική ερμηνεία των διατάξεων και των νομοθετικών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ».