Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, στις 10:00, τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στη Μάνδρα Αττικής, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη

                                  Δήλωση

Θοδωρή Δρίτσα, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη,
Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Για τη σημερινή εξέταση του Διοικητή της ΕΥΠ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ που ανακοίνωσε η Eurostat

«Το μνημόνιο προέβλεπε προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από το 2012»


Αποσπάσματα της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Προέδρου της Δράσης και Ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη στον Αθήνα 9,84 και τους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη, Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό.
Για το φόρο ακινήτων:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


«Η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το φόρο ακινήτων αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση. Άλλωστε πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττονται οι αγρότες, πλήττονται οι αυτοαπασχολούμενοι.

Μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Λευτέρης Αυγενάκης


Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ορίζεται μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) όπως γνωστοποιεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ακόμη με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης συμμετέχει ως μέλος, στην Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Ο.Α.Σ.Ε.

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη


Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη
βουλευτή Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επικεφαλής ΕΕΚΕ Εργασίας

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας
Δελτίο Τύπου
για την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
με θέμα τις στρατιωτικές δομές της Ε. Ε.

Καταγγελία Χρυσής Αυγής για παράνομες παρακολουθήσεις βουλευτών



Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε από βήματος της Βουλής την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταλύσει το πολίτευμα μέσα από παράνομες παρακολουθήσεις συνομιλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«ALERT: Εκτίναξη ανεργίας και εξαφάνιση μισθών Εμποροϋπαλλήλων!»


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

«ALERT: Εκτίναξη ανεργίας και εξαφάνιση μισθών Εμποροϋπαλλήλων!»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής συνεχίζεται. Οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται σθεναρά στα καίρια χτυπήματα που δέχεται ο τομέας της Εκπαίδευσης. Τα επαχθή μέτρα, που λαμβάνονται, με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης του Εκπαιδευτικού συστήματος, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι η τελική σφραγίδα «θανάτου» της Ελληνικής Παιδείας.

«Ο μόνος έντιμος δρόμος για τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι η παραίτηση. Δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης στην υγεία»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΘΑΝΑΤΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ




«Η φαρσοκωμωδία του Δάντη με το φορομπηχτικό νομοσχέδιο για τα αστικά ακίνητα και την αγροτική γη συνεχίζεται αμείωτη από τον μνημονιακό θίασο, που πρέπει να γνωρίζει ότι ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παρακολουθήσει ως απλός θεατής το έργο που παίζεται σε βάρος του».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τον ενιαίο φόρο ακινήτων



Η ανώμαλη προσγείωση από το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος στη σκληρή πραγματικότητα της μνημονιακής καταστροφής δεν εξωραΐζεται από κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις  κυβερνητικών βουλευτών. Ειδικά όταν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα-στην καλύτερη των περιπτώσεων- τη διατήρηση του αιώνια προσωρινού χαρατσιού της ΔΕΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ





 Το πόρισμα της έρευνας για «τη διερεύνηση της εμπλοκής Αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών του κόμματος ‘Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή’ κλπ.» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύτηκε, τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν.

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για το ζήτημα της απλής αναλογικής


Καταθέσαμε σήμερα, η Κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, Πρόταση Νόμου για την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής.

Πρόκειται για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς για την καθιέρωση της απλής αναλογικής




Τροποποίηση εκλογικού νόμου (Ν. 3636/2008, ΦΕΚ 11 Α΄, Ν. 3231/2004, ΦΕΚ 45 Α΄) και καθιέρωση Απλής Αναλογικής 

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον ΒΗΜΑ FM (B. Αδαμόπουλος)




Κακόγουστο θέατρο όλο το ξύλο να το «τρώει» ο Στουρνάρας, ενώ είναι τσάρος της Οικονομίας με εντολή Σαμαρά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ





ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ (Α.Πορτοσάλτε)

Απαντήσεις Υπουργών στις παρεμβάσεις Αυγενάκη



Καθυστερεί η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων - Μειώσεις δομών που φθάνουν το 50%

Απαντήσεις Υπουργών στις παρεμβάσεις Αυγενάκη

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας



Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη νέα φορολογία ακινήτων

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca Cola



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca Cola που δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τις οποίες εδώ και αρκετό διάστημα πραγματοποιούν, μαζικά, αποφασιστικά συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία σήμερα, δίνοντας απάντηση στα σχέδια του επιχειρηματικού ομίλου, δείχνοντας τη δύναμη που μπορεί να έχει η εργατική τάξη.

Συνάντηση Τσαβδαρίδη και Βουλευτών ΝΔ με Στουρνάρα

Συνάντηση Τσαβδαρίδη και Βουλευτών ΝΔ με Στουρνάρα
 
‘Εντονες πιέσεις στον Υπουργό για την αποδοχή του συνόλου των προτάσεων που κατέθεσαν στην ερώτηση τους για αποκατάσταση των αδικιών στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου




Ρωτήσαμε τον Μανώλη Γλέζο πώς σχολιάζει την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.  Μας απάντησε πως αναζητά στον κατάλογο των πραγμάτων που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου,   το θέμα της αποκατάστασης της εθνικής αξιοπρέπειας και της απαλλαγής από το καθεστώς υποτέλειας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Σ. ΛΑΒΡΟΦ






Στην έδρα του Πολιτιστικού Μεγάρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και του Σεργκέι Λαβρόφ, ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca Cola



    
        Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca Cola που δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τις οποίες εδώ και αρκετό διάστημα πραγματοποιούν, μαζικά, αποφασιστικά συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία σήμερα, δίνοντας απάντηση στα σχέδια του επιχειρηματικού ομίλου, δείχνοντας τη δύναμη που μπορεί να έχει η εργατική τάξη.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ





ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Ο.Σ.Υ.Π.Α.)

Δήλωση του Θ. Δρίτσα






Δήλωση του Θ. Δρίτσα, βουλευτή  Α΄ Πειραιά και Νησιών, Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με το κλείσιμο των Ε.Α.Σ. και τις δηλώσεις της Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Φ. Γεννηματά

Δεν συναινούμε στο κλείσιμο των ΕΑΣ, ούτε σε μια «αναδιάρθρωση» ως συμβιβασμό με την τρόικα



Αυτή τη φορά ανέλαβε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, συνεπικουρούμενη από τον κ. Κ. Τασούλα, τον άχαρο ρόλο να παίξει το χιλιοπαιγμένο έργο «συκοφαντούμε τον ΣΥΡΙΖΑ», για να καλύψουμε τα αδιέξοδα των μνημονίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ




Χθες ένας πολιτικός του περιθωρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τέλεσε μία επαίσχυντη πράξη δολιοφθοράς των εθνικών συμφερόντων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ενιαίο φόρο ακινήτων



Η στρατηγική του υπάκουου μαθητή και της τυφλής υποταγής από τον κ. Σαμαρά δεν είχε κανένα  αποτέλεσμα πλην της απαξιωτικής  συμπεριφοράς εκ μέρους της γερμανίδας Καγκελαρίου απέναντί του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το απόλυτο αδιέξοδο του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Συνεχίζοντας την έντονη τηλεοπτική του παρουσία, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Συνεχίζοντας την έντονη τηλεοπτική του παρουσία, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα φιλοξενηθεί σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 21.45 στo «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου που προβάλλεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό EXTRA TV, προκειμένου να πάρει μέρος στη συζήτηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις



Οι ατυχείς και προκλητικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Θ. Πάγκαλου επιτείνουν το κλίμα παρακμής της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ερωτήματα για ένα μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας της χώρας. Η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να παραπαίει ανάμεσα σε θεωρίες συνομωσιών και εκλεκτικών διαρροών.

ΤΕΤΑΡΤΗ - 5 μ.μ. – ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας Ηρώδου Αττικού 7





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Σ. ΛΑΒΡΟΦ

ΤΕΤΑΡΤΗ  - 5 μ.μ. – ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας Ηρώδου Αττικού 7

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει



Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη, σε παιδικούς σταθμούς και ενδεχομένως και σε άλλους χώρους εργασίας, πλαισιωμένου με σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ




«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εντολές της τρόικας εμμένει στην υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, με την αγροτική γη να βρίσκεται στο στόχαστρο και τους αγρότες να οδηγούνται σε απόγνωση».