Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ν. Παππάς: “Προτείνουμε ελάφρυνση για 300 χιλιάδες επιχειρήσεις και ο κ. Χατζηδάκης αγωνιά για το 2% επιπλέον επιβάρυνση στους πάρα πολύ μεγάλους”

 


«Η ΝΔ αντιδρά αμήχανα και ενοχικά στην παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Νίκος Παππάς απαντώντας στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

«Ο κ. Χατζηδάκης καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς διότι αδυνατεί να εξηγήσει για ποιους λόγους αρνείται η ΝΔ να λάβει μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» αναφέρει ο κ. Παππάς. Ακολούθως επαναλαμβάνει τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εάν τόσο ανησυχεί για τις επενδύσεις, που επί ημερών του εξαντλούνται σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων, του θυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, προτείνουμε:

* Μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 2%.

* Κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

* Μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 5% για 303.000 επιχειρήσεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργού Οικονομικών σημειώνει: «Για ποια επιβάρυνση μιλά, λοιπόν, ο κ. Χατζηδάκης; Για το επιπλέον 2% σε 10.000 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες, επίσης, προτείνουμε να ισχύει η μείωση του μισθολογικού κόστους και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου; Ο υπουργός της κυβέρνησης "προσφέρω ασυδοσία, χαρίζω υπερκέρδη" θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός».