Hellenic Cypriot Press Agency

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η διαφθορά σκοτώνει -Το καθήκον του βουλευτή δεν είναι να είναι «ρουσφετάκιας»

 


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που αναφέρονται στις νέες δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ν. Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία - Νέα ενίσχυση για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

 



«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στην ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΚΕ για κυβερνητικά μέτρα: Δεν αγγίζουν στο ελάχιστο το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας και την καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος

 


«Το μέρισμα κοροϊδίας που προκλητικά παρουσίασε ως “ επιτυχία” ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι παρά η επιστροφή ενός μικρού κλάσματος από τα πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν από τη φοροληστεία σε βάρος του λαού, που δεν αγγίζει στο ελάχιστο το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας και την καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Δ. Κουτσούμπας: Είναι υποχρέωση του ΚΚΕ και όλων των πολιτικών κομμάτων, να σταθούν στο πλευρό του λαού της Λέσβου

 


 Ο γενικός γραμματέας της κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Λέσβο, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Βουλή: Απουσίες και λάθη εκ παραδρομής στην ψηφοφορία για τις 13 άρσεις ασυλίας βουλευτών

 


Κατά τη σημερινή ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή, στην οποία ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ, μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελία, αναφορικά με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σε παραγωγούς το 2021, απουσίαζαν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα που εκφωνήθηκε, συνολικά εννέα βουλευτές.

Θ. Πλεύρης: Θα υπάρξει κλιμάκωση μέτρων εάν υπάρξει έξαρση μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα


 

Στα τελευταία δεδομένα των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο ενημέρωσης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και τον Κανονισμό Επιστροφών.

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση μεγαλώνει την πίτα και τα παραπάνω φορολογικά έσοδα τα επιστρέφει πίσω στην κοινωνία


«Πεντακόσια εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι είναι αυτά που μπορούμε επιπλέον να δώσουμε πίσω στον κόσμο. Χωρίς να πανηγυρίζουμε, γυρίζουμε πίσω, σταδιακά, στην κοινωνία όσα στερήθηκε», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανάρτησή του.

Ν. Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι το λάδι στο καντήλι τελειώνει - Εάν ο λαός θέλει να φύγει η ΝΔ, επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ


 

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη διανομή του υπερπλεονάσματος με τα συγκεκριμένα μέτρα που εξήγγειλε, σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ΟΡΕΝ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενισχύσεις για ενοίκια, καύσιμα, για συνταξιούχους, αγρότες και οικογένειες


 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2025 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας.

Π. Μαρινάκης: Η κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι μόνιμα μέτρα, μειώσεις φόρων και ανακούφιση της κοινωνίας

 


Σε μια σειρά από πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας, με αφετηρία τη διαδικασία άρσης ασυλίας βουλευτών και τις πιθανές εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε κατηγορίες περί πολιτικών παρεμβάσεων και σχέσεων με τη Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης