Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Σίγουρη η εκλογή Νίκου Παπανδρέου – Γρηγόρη Λαμπράκη

 


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σίγουρη η εκλογή Νίκου Παπανδρέου – Γρηγόρη Λαμπράκη


Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων πολιτικών αναλυτών, αλλά και από πληροφορίες έγκυρων δημοσιογραφικών πηγών το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής θα αναδειχθεί δεύτερη πολιτική δύναμη.

Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνονται και από έγκυρα δημοσκοπικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και δυο πρεσβείες Mεγάλων Xωρών.

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ οφείλεται κυρίως στη μεγάλη συσπείρωση των οπαδών του, την τελευταία εβδομάδα, καθώς και στην επιστροφή ψηφοφόρων του που σε προηγούμενες εκλογές είχαν στηρίξει την Ν.Δ., αλλά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει διαρροή δυνάμεων και προς την Δημοκρατική Αριστερά και προς την Πλεύση Ελευθερίας και προς το οικολογικό  κόμμα «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι έχει πλέον διασφαλίσει τέσσερις (4) έδρες. Για τις δυο (2) πρώτες θέσεις θεωρείτε βέβαιη η εκλογή το Νίκου Παπανδρέου, γιού του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γρηγόρη Λαμπράκη γιού του δολοφονημένου Βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ την Τρίτη θέση εκτιμάται ότι θα καταλάβει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος. Με σοβαρές πιθανότητες την τέταρτη θέση διεκδικούν οι κ.κ. Σάκης Αρναούτογλου, Θεόδωρος  Ζαγοράκης, Γιάννης Κουράκης, Άννα Βερούλη, Λευτέρης Καρχιμάνης, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

Μάχη δίνουν και οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και Ηλίας Κικίλιας για την διεκδίκηση μίας έδρας. 

Kοινοβουλευτικός