Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μαρινάκης "ουσιαστικά παραδέχεται πως ο κ. Καραμανλής δεν θα προβεί σε κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη"

 


Την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη και το κατά πόσο θα κάνει το ίδιο ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εν λόγω πηγές θυμίζουν ότι στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες» και όπως λένε, «ουσιαστικά παραδέχεται πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη».

 

«Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή», συνεχίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν:

 

«Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη».