Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Συνάντηση της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κας Άννας Αριστοτέλους με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Τάσο ΧριστοφίδηΗ Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη δράσεων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα που αφορούν σε νεαρούς εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες που διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά μας, σε παιδιά αγνοουμένων μας στις ελεύθερες περιοχές που επιθυμούν να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες και γνώσεις τους, αλλά και σε ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην καταγραφή ιστορικών στοιχείων και δεδομένων, συμφωνήθηκε η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικών, κοινωνικών και ερευνητικών δράσεων, πέραν από το συμβατό πλαίσιο των κτιριακών εγκαταστάσεων και των μαθησιακών και διδασκαλικών ευκαιριών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Στόχος είναι επίσης η διαφοροποίηση της προσέγγισης των ενδιαφερομένων σε πιο οικείο για τους ίδιους περιβάλλον, με θεματολογία πέραν της καθημερινότητάς τους, χωρίς γνωσιολογικούς περιορισμούς και συνάμα ελκυστική για αυτούς. Μέσα από νέους τρόπους προσέγγισης, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να διευρύνουν τους γνωσιολογικούς τους ορίζοντες και στόχους, με τη γνώση να λαμβάνει χώρα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις και τις ραγδαίες μεταβολές της κοινωνικής ζωής.

«Πέραν της πανεπιστημιακής μόρφωσης, που προσφέρεται σε όσους ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν, στοχεύουμε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην καλλιέργεια γνωσιολογικής μόρφωσης όλων των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων συνανθρώπων μας», ανάφερε η κα Αριστοτέλους, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά θα επιδιωχθεί η προσφορά κοινωνικής μόρφωσης ποικίλου ενδιαφέροντος προς κάθε ηλικία και μάλιστα σε οικείο περιβάλλον, ευχαριστώντας και συγχαίροντας ταυτόχρονα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις εξαίρετες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του.