Σ. Φάμελλος: «Υπήρχε και υπάρχει σχέδιο απαξίωσης και αλλοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» * Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ πλέον βάζει την ατζέντα και η κυβέρνηση ακολουθεί απολογούμενη * Αναφορά της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ασκεί επικοινωνία, αντί να λύσει τα επίμονα προβλήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας * Ελλ. Λύση: Προσφυγή στις αρμόδιες αρχές για τις δημοσκοπήσεις "αγνώστου ταυτότητας" * Κυβερνητικές πηγές: Το ΠΑΣΟΚ αντί να επιτίθεται στην κυβέρνηση ας απολογηθεί στην κοινωνία για τη στάση του για τα απογευματινά χειρουργεία * Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με ανώτατα στελέχη ευρωπαϊκών χημικών βιομηχανιών - Έμφαση στο κόστος της ενέργειας * Συναντήσεις για το μεταναστευτικό του Ν. Παναγιωτόπουλου με τους υπουργούς Εσωτερικών Τουρκίας και Αρμενίας * Τάκης Θεοδωρικάκος: Με το OpenBusiness απλοποιούμε τις διαδικασίες και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα * Ν. Δένδιας: Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων με συγχωνεύσεις μονάδων και σχηματισμών και αντι-drone θόλο * Ν. Χαρδαλιάς: «Εκατό χρόνια μετά, η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα είναι ένας σύγχρονος Δήμος με τη δική του ξεχωριστή, ζωντανή ιστορία» * Π. Μαρινάκης: Πάνω από 600 θα είναι οι κωδικοί προϊόντων που θα μειωθεί η τιμή τους * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας: Η Ελλάδα πύλη εισόδου της Ινδονησίας στις ευρωπαϊκές αγορές


 

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας: Η Ελλάδα πύλη εισόδου της Ινδονησίας στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θερμό κλίμα έλαβε σήμερα χώρα στην Αθήνα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας Μαρούφ Αμίν. Ο υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Μαρούφ Αμίν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά τις συζητήσεις διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας για την υποστήριξη της χώρας του στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα έτη 2025-2026, με τον Μαρούφ Αμίν να ανταποδίδει παραπέμποντας στη στήριξη που παρείχε πριν από μερικά χρόνια η Ελλάδα σε αντίστοιχο αίτημα της Ινδονησίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε σε σχέση με την ανάγκη σεβασμού της θρησκευτικής ανεκτικότητας, αλλά και ως προς τη βαρύτητα που οι δύο χώρες αναγνωρίζουν στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, δεδομένης της νησιωτικής γεωγραφίας τους.

Κατά τη συζήτηση για την κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόσφατή επίσκεψή του στα Ιεροσόλυμα και τη Ραμάλα και υπογράμμισε την αξία της αυστηρής εφαρμογής της συμφωνίας για ανθρωπιστική παύση. Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και στην περίθαλψη των τραυματιών, υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη στήριξης της Παλαιστινιακής Αρχής στο ρόλο που θα μπορούσε να έχει την επόμενη μέρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στον Μαρούφ Αμίν την καταδίκη από μέρους της Ελλάδας της τρομοκρατικής δράσης της Χαμάς, αλλά και την αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, εντός του πλαισίου που χαράσσει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Amin συμφώνησαν στην ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ινδονησίας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει συνάψει με τη νησιωτική χώρα της Ασίας, η οποία συγκαταλέγεται στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, ένα Σχέδιο Διμερούς Οικονομικής Δράσης. Επιπλέον, σημαντική συνεργασία έχει αναπτυχθεί στους τομείς της Άμυνας και της Τεχνολογίας, ενώ ο όγκος του διμερούς εμπορίου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

«Η Ελλάδα θα ήθελε να γίνει η πύλη εισόδου της Ινδονησίας στις ευρωπαϊκές αγορές», ήταν το μήνυμα του κ. Γεραπετρίτη προς τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, μία άμεση αναγνώριση της έντονα ανοδικής οικονομικής πορείας της μεγαλύτερης μουσουλμανικής χώρας παγκοσμίως.

Σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνεται: «Συζήτηση για θετικές προοπτικές των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδονησίας, την 75η επέτειο σύναψης διπλωματικών σχέσεων, την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την υποστήριξη του διαθρησκειακού διαλόγου και την κατάσταση Μέση Ανατολή».