Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Πέτσινος (ακάλυπτος) ο προϋπολογισμός του 2019 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Πέτσινος (ακάλυπτος) ο προϋπολογισμός του 2019 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».


Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παρουσιάζονται ότι διαφωνούν σε όλα, φαίνεται όμως να συμφωνούν στη δημιουργία τεχνητής πόλωσης και διχασμού που ευνοεί τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τη πορεία της χώρας.
Η Ελλάδα πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδα, χωρίς Εθνική γραμμή και αυτό είναι θέμα επιλογών ή μη επιλογών, δεν είναι θέμα προδοσιών.
Οι ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως ο Π/Θ έχει απορρίψει την Εθνική Συνεννόηση και αποδεικνύονται πολύ βολικοί στην υλοποίηση αποφάσεων που λαμβάνονται από κάποια μακρινά κέντρα αποφάσεων, χωρίς τη συμμετοχή της χώρας.
Ο 4ος προϋπολογισμός της Κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με όλους τους προηγούμενους με μικρές διαφοροποιήσεις.
Υπακούει στην επιλογή Τσίπρα για υπερπλεονάσματα, «ματωμένα» όπως τα χαρακτήριζε ο ίδιος, με καθεστώς υπερφορολόγησης πολιτών, οικογενειών και επιχειρήσεων , με χαμηλές δαπάνες για ενεργητικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής και σύγκλισης .
Η Κυβέρνηση οδηγεί όλο και περισσότερους μικρομεσαίους σε φτωχοποίηση και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των δικαιούχων επιδομάτων.
Είναι ο προϋπολογισμός που παίρνει 10 και υπόσχεται ένα, οι υποσχέσεις όμως είναι πέτσινες όπως τις ακάλυπτες επιταγές, είναι ένας πέτσινος προϋπολογισμός στο σύνολο του.
Την ίδια ώρα, η οικονομία σέρνεται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύνολο παραμένουν καθημαγμένες ενώ η Κυβέρνηση επιχαίρει με το μεταμορφισμό της ανεργίας ή ακριβέστερα με το μεταμορφισμό της εργασίας.
Τα χαμηλότερα ποσοστά της ανεργίας οφείλονται στην μεγάλη αύξηση της ημιαπασχόλησης, στην μεγάλη αύξηση της ωριαίας απασχόλησης για τους περισσότερους , στην καθήλωση αμοιβών και των αποζημιώσεων. Κυρίως όμως η Κυβέρνηση δείχνει να είναι ήσυχη με τα επιδόματα που δίνει.
Ο θεσμός του Εγγυημένου Κοινωνικού εισοδήματος, όπως τον εμπνευστήκαμε και το σχεδιάσαμε το 2014, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και όχι της Νέας Δημοκρατίας, όπως ψευδώς δήλωσε σε κανάλι ο κ.Θεοδωρικάκος, είχε τρεις πυλώνες:
Α.) Οικονομική Ενίσχυση για να σταθούν στα πόδια τους οι αδύναμοι
Β.) Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και αγαθών
Γ.) Εργασιακή Επανένταξη μέσω ενεργητικών πολιτικών.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο καθυστέρησε δύο χρόνια να το εφαρμόσει, πετσόκοψε και τον τρίτο πυλώνα της εργασιακής επανένταξης, δημιουργώντας όλο και περισσότερους μόνιμους επιδοματούχους.
Κατασκευάζει μια παγίδα φτώχειας που περιθωριοποίει κοινωνικά και σταδιακά τους συμπολίτες μας.
Είναι άμεση ανάγκη η αποτροπή από την παγίδα φτώχειας που ο κ.Τσίπρας έχει δημιουργήσει.
Με την πρόταση νόμου, που έχουμε καταθέσει, για την «Οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη», επαναφέρουμε διατάξεις για την εργασιακή επανένταξη και στοχεύουμε στην αντιμετώπιση της παγίδας επιδοτούμενης φτώχειας, στην οποία εγκλωβίζονται ως μόνιμοι και παθητικοί επιδοματούχοι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας.
Παράλληλα στη πρόταση νόμου έχουμε μέτρα για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις θέσεις εργασίας:
-Αποκλιμάκωση της φορολογίας σταδιακά και άμεση κατάργηση των πλέον άδικων φόρων.
-Άμεση επιπλέον μείωση της φορολογίας, ως κίνητρο στις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν νέα πρόσληψη πλήρους απασχόλησης.
-Πρόταση για τον αγροτικό τομέα, με μείωση φορολογίας για όλα τα προϊόντα που διακινούνται από Ομάδες Παραγωγών, ευνοώντας τη συν-εργατικότητα και ενίσχυση των Ομάδων.
-Θέσπιση 8 ασφαλιστικών κλάσεων από 82 Ευρώ ως 600, με κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
-Παράταση για τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου 3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για την προστασία της α’ κατοικίας.
-Βιώσιμη και οριστική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους, ώστε να εντάσσονται όλοι ή και να επανεντάσσονται άμεσα όσοι τη χάνουν, με προϋποθέσεις.
Με το «σχέδιο Ελλάδα» απευθυνόμαστε στους πολίτες με συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη με πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα ανασυγκροτήσουν την οικονομία αλλά και την κοινωνία και αντιστρέφουμε το ερώτημα ποιοι συμφωνούν με το σχέδιο Ελλάδα, ποιοι με τις προτάσεις μας και τις βιώσιμες λύσεις που καταθέτουμε, ποιοι είναι με το μέλλον και τη πρόοδο, ποιοι θα μείνουν στη πόλωση, το διχασμό και το αλληλοβρίσιμο.








Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018