Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ OPENBEYOND



Για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες συνεργασίες, στο μόνο που συμφωνούμε είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δύσκολο να πάμε μαζί, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ. Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του και να χωρίσει τα τσανάκια του από τον κ. Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ φέρουν μεγάλη ευθύνη για την συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις την συμφωνία προδοσία και από την άλλη πλευρά να στηρίζεις μια Κυβέρνηση που προδίδει την Μακεδονία. Η ζημιά έχει γίνει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».
Όσον αφορά το θέμα των πολιτικών εξελίξεων, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι οι εκλογές είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο. Ο κ. Τσίπρας, όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για επικύρωση στην Βουλή, το ένα σενάριο λέει να πάει σε πρόωρες εκλογές, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη Κυβέρνηση ή θα την κυρώσει και αμέσως θα διαλύσει την Βουλή και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να ξηλώνει τοπουλόβερ, δίνει τα ρέστα του, για να μειώσει την διαφορά από την ΝΔ, γιατί το σενάριο να κερδίσει τις εκλογές είναι άπιαστο όνειρο. Για τον λόγο αυτό τάζει διορισμούς, ρουσφέτια και πουλάει ελπίδα ώστε να κρατήσει ένα 20-22% στις εκλογές. Οι συζητήσεις στην Βουλή, τόνισε ο κ. Λεβέντης, έχουν μετατραπεί σε θέατρο με μόνιμους χειροκροτητές και συχνά βλέπουμε το σόου Τσίπρα – Μητσοτάκη. Και οι δυο είναι συνένοχοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει τα πάντα στους πάντες και η Δεξιά ζει στον αστερισμό του παλαιοκομματισμού.