Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

«Θέλουμε προσεκτική απαγκίστρωση από τα μνημόνια ώστε η έξοδος να είναι οριστική»

«Θέλουμε προσεκτική απαγκίστρωση από τα μνημόνια ώστε η έξοδος να είναι οριστική»


«Θέλουμε μία προσεκτική και σταδιακή απαγκίστρωση από τα μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξαναχρειαστούμε» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, πρίν από λίγο, στο συνέδριο που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μάλιστα, πρόθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει με ικανή ηγεσία και κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, καθώς η πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και ο ρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση.
Η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι για να επιτευχθεί οριστικά η έξοδος από τα μνημόνια θα πρέπει «να στηρίξουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που βοηθούν τις επενδύσεις, στηρίζουν το εισόδημα του εργαζόμενου και διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, χωρίς νέες περιπέτειες».
Πρότεινε τη συγκρότηση ενός μηχανισμού στήριξης των ελληνικών ομολόγων από τον ESM και την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος θα αξιοποιεί τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM, την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και κάθε άλλη πρόσφορη στήριξη με παράλληλη αναδιάρθρωση και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, ώστε να οδηγήσει και στη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5%, στο 2% του ΑΕΠ, απελευθερώνοντας έτσι πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.