Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο ρ/σ Πρώτο Θέμα και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο ρ/σ Πρώτο Θέμα και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο



“Ενώ στο Αιγαίο κάνουν βόλτα οι Τούρκοι, εδώ αδυνατούμε να συνεννοηθούμε βάζοντας το σωστό πρόταγμα για το καλό της χώρας και των Ελλήνων.

Για την υπόθεση Novartis

- Σε μία κανονική δημοκρατία αυτό το οποίο θα πρέπει να περιφρουρήσουμε είναι  το δικαίωμα 10 προσώπων να μπορούν καθαρίσουν το όνομά τους από κατηγορίες. Η σπέκουλα και η προπαγάνδα την οποία βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό να κάνει η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι απαράδεκτη. Μετά την προχθεσινή συνάντηση στη Βουλή όλα είναι πλέον ξεκάθαρα, οι κατηγορίες είναι αστήριχτες και νομίζω πως εύκολα θα καταρριφθούν.


Για το Σκοπιανό

- Αυτό που πληγώθηκε τα τελευταία χρόνια είναι δυστυχώς η δημοκρατία μας , με την τοξικότητα που έχει υποστεί ήδη από τα χρόνια του ψευδεπίγραφου αντιμνημονιακού αγώνα.
Και ενώ στο Αιγαίο κάνουν βόλτα οι Τούρκοι, ενώ στα βόρεια σύνορα μας υπάρχει μία ανοιχτή πρόκληση, την ίδια στιγμή που η κυρία Μέρκελ - η καλύτερη φίλη του κύριου Τσίπρα - αποκαλεί τον Σκοπιανό πρωθυπουργό «Μακεδόνα», εμείς εδώ αδυνατούμε να συνεννοηθούμε βάζοντας το σωστό πρόταγμα για το καλό της χώρας και των Ελλήνων. Ο κάθε πολίτης νιώθει σήμερα πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Και πέραν της οικονομικής κρίσης υπάρχει και μία κρίση η οποία  αφορά την ιστορία μας, ένα ευαίσθητο ζήτημα το οποίο όλοι το νιώθουμε, όλοι το έχουμε διδαχτεί και είναι κομμάτι της παγκόσμιας  ιστορίας. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και στη Γερμανία, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί φιλέλληνες εκεί, την ιστορία της χώρας μας και επομένως τον να υποδέχεσαι με αυτό τον τρόπο τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων είναι πρόβλημα .Πέραν του ανιστόρητου είναι ένα πρόβλημα για το σήμερα και το αύριο.
Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην αναρωτιέται  σήμερα: ¨μα καλά για το ζήτημα των Σκοπίων δεν μπορεί να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γύρω από ένα τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα, δεν μπορεί να έχουμε μία ουσιαστική αντίδραση σε αυτό το οποίο  κάνει  στη Κύπρο η Τουρκία ή έκανε στα Ίμια πριν από 10 μέρες;”



Η χώρα θα είχε βγει ήδη πριν τρία χρόνια από τα μνημόνια.

- Πρέπει να δούμε πως θα αφήσουμε στην άκρη το ομιχλώδες τοπίο, το οποίο διαμορφώνεται και να βάλουμε μπροστά τις μηχανές για να βγει η χώρα από την κρίση, την οικονομική αλλά κυρίως την αξιακή, της συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων εκεί που είναι αυτονόητο. Εμείς θα συνεννοηθούμε με όλους όσους θέλουν το καλό της χώρας, και αυτό είναι κάτι το οποίο υπερβαίνει ευκαιριακές συγκυβερνήσεις, αλλά δεν δίνουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα.
Αυτό το οποίο δεν βοήθησε τη χώρα να βγει από την κρίση τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι ακόμα και όταν χρειάστηκε να κάνουμε αυτονόητες συγκυβερνήσεις, στις οποίες θα έπρεπε να έχει μπει και ο  ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, αυτό δεν έγινε. Για να μη χρειαστεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός με 200 δισεκατομμύρια τα δίδακτρα  του κυρίου Τσίπρα και των υπολοίπων υπουργών του. Η χώρα θα είχε βγει ήδη πριν τρία χρόνια από τα μνημόνια.
Χρειάζονται  συνεννοήσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία είναι φλέγοντα. Και τα εθνικά μας και τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και αυτά τα οποία δεν αφορούν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της  επόμενης μέρας ή της  επόμενης εβδομάδας.

Το πολιτικό σύστημα είναι σαν να μην τα αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της κοινωνίας.

- Σε πολλά ζητήματα, όπως το δημογραφικό, τα φάρμακα ή τη παιδεία μας, χρειάζεται σχέδιο. Για παράδειγμα, για να γραφτούν στα εργαστήρια οι νέοι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά , διαγωνίζονται μεταξύ τους για να προλάβουν. Αυτά είναι πράγματα, που το πολιτικό σύστημα είναι σαν να μην τα αντιλαμβάνεται.

Αυτόνομη πορεία της παράταξης με αυτοδύναμη στρατηγική.

- Το μήνυμα που πήραμε, με την μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών, στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού, θα το κάνουμε πράξη στο συνέδριο που έχουμε μπροστά μας. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης με αυτοδύναμη στρατηγική, είναι εντολή των πολιτών.