Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Στη Μάλτα με αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Θόδωρος Ζαγοράκης

Στη Μάλτα με αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ο Θόδωρος Ζαγοράκης



Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, Βαλέτα, επισκέφτηκε ως μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Η επίσημη αντιπροσωπεία στη Μάλτα, πλαισιώθηκε επίσης από την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας κυρία Petra Kammerevert, την επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κυρία Silvia Costa, την κυρία Teresa Gimenez Barbat από την ομάδα των Φιλελευθέρων και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής κ. Francis Zammit Dimech.

Κατά την επίσκεψή τους στη Μάλτα, οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους στόχους του οργανισμού Valetta 2018, καθώς και για τις δράσεις που εξελίσσονται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Στα πλαίσια των εργασιών της αποστολής, η επίσημη αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Τοπικής Διακυβέρνησης κ. Owen Bonnici, τον Δήμαρχο της Βαλέτας κ. Alexei Dingli, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Μάλτας κ. Alfred J Vella, καθώς και τον επικεφαλής του οργανισμού Valletta 2018 Foundation κ. Jason Micallef.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε: «Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην Ελλάδα και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Η πρώτη ήταν η Αθήνα, ακολούθησε η Θεσσαλονίκη, πιο πρόσφατα η Πάτρα και το 2021 θα φιλοξενήσουμε τον θεσμό στην Ελευσίνα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Μάλτα, μια χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών στην ιστορία της Μεσογείου».

Παράλληλα με τις δράσεις της αντιπροσωπείας, ο κ. Ζαγοράκης ως γενικός γραμματέας της διακομματικής ομάδας για τον αθλητισμό επισκέφτηκε ποδοσφαιρικό camp με επίλεκτους μαθητές των σχολείων της Βαλέτας. Κατά την συνάντηση του με τους μαθητές μοιράστηκε χρήσιμες εμπειρίες από την αθλητική του πορεία και επεσήμανε την σημαντική προσφορά του αθλητισμού στον άνθρωπο και την κοινωνία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε κινδύνους όπως το ντόπινγκ που θα πρέπει κάθε αθλητής να αποφύγει και υπογράμμισε: «Στο ποδόσφαιρο θα μάθετε να είστε πειθαρχημένοι, να λειτουργείτε οργανωμένα και ομαδικά. Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει, χρειάζεται ταλέντο αλλά κυρίως σκληρή, πολύ σκληρή δουλειά. Να είστε βέβαιοι πως την προσπάθεια αυτή δεν αντικαθιστά καμία ουσία. Θα πρέπει να είστε μακριά από το ντόπινγκ, από κάθε ουσία που μόνο κακό κάνει στην υγεία σας, την ίδια σας την ζωή. Δεν είναι αυτοσκοπός να γίνεται επαγγελματίες. Από τον αθλητισμό θα κερδίσετε ως άνθρωποι, μέσα από την σωματική άσκηση, από τα θετικά στοιχεία για τον χαρακτήρα σας και φυσικά θα κάνετε φίλους για μια ζωή».