Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

"Θεωρώ λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Η Βουλή ψήφισε πολιτικά στην υπόθεση NOVARTIS και όχι επί της ουσίας.



"Θεωρώ λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή.
Πρέπει πρώτα να ψάχνουν. Να τεκμηριώνουν την κατηγορία και μετά να τις στέλνουν στη βουλή. Γιατί, η Βουλή τώρα ψήφισε πολιτικά. Δεν έψαξαν το νομικό μέρος, αν τα πήρανε στ' αλήθεια, αν είναι κλέφτες.

Όταν οι δημοσιογράφοι ταυτίζονται με κάποιο κόμμα, χάνουν το κύρος τους και την αξιοπιστία τους.
Λειτουργούν σαν πιόνια.

Όποιο κόμμα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, για την ‘Ένωση Κεντρώων θα γίνει σκοπός ζωής το να τους πολεμήσουμε, Ακόμη και αν φέρουν προς ψήφιση και εφαρμογή την απλή αναλογική.
Την απλή αναλογική την θέλουμε πάρα πολύ.
Όχι όμως φερμένη από ανθρώπους που θα έχουν μειοδοτήσει σε εθνικά θέματα και θα έχουν λειτουργήσει προδοτικά.

Εάν ήταν στο χέρι μας για το πως θα ονομαστούν τα Σκόπια θα προτείναμε να ονομαστούν... Σκόπια.
Εάν είχαμε μπροστά μας τον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος των Σκοπίων, θα του λέγαμε πως θα μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε οικονομικά ζητήματα, να στηρίξουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη όμως εγκατάλειψη της χρήσης του ονόματος Μακεδονία.
Αν δεν το δέχονταν, δεν θα αναγνωρίζαμε ποτέ τα Σκόπια παρά μόνο με το τρέχον όνομα και δεν θα προχωρούσαμε καμία οικονομική διευκόλυνση, δεν θα βοηθούσαμε τα Σκόπια για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μας είναι αδιάφορο πως αποκάλεσε η κυρία Μέρκελ τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.
Μπορεί με την κυρία Μέρκελ και τη χώρα της να έχουμε μια άψογη συνεργασία σε άλλα ζητήματα, ωστόσο εάν θίξει η κυρία Μέρκελ την περηφάνια μας και τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος τότε δεν είναι παρά μια απλή πολίτης άλλης χώρας. Μπορεί να μην ενδιαφέρει τους Ρώσους, τους Αμερικανούς τους ‘Άγγλους και τους Γερμανούς το πως θα ονομαστεί η χώρα των Σκοπίων, αλλά για εμάς τους 'Ελληνες η Μακεδονία είναι η ψυχή μας.
Μόνο όσοι σκέφτονται να προδώσουν λένε πως για παράδειγμα 150 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.

Τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία συμβάλλουν σε προδοσία. Όπως έκανε και ο Καραμανλής με τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου όπου έβαλε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην Τουρκία ώστε να κάνει απόβαση στη Μεγαλόνησο μερικά χρόνια αργότερα.

Εγώ πιστεύω στο λαό. Αν ο λαός κρίνει ότι η 'Ενωση Κεντρώων δεν αξίζει να μπει στη βουλή, ας μη μπει.
Οτι αποφασίσει ο λαός.
Ο λαός μπορεί να κάνει λάθη. Άς τα κάνει. Τον δέχομαι με τα λάθη του το λαό. Τόσο πολύ τον αγαπώ.
Αν ο ελληνικός λαός θέλει Τσίπρα Γεννηματά και Μητσοτάκη στη Βουλή, ας τους βάλει και να τους χαίρεται!
Αν θέλει το Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων στη Βουλή ας μας ψηφίσει".