Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ευ. Αποστολάκης για την πτώση του αεροσκάφους F16 στην περιοχή της Ψαθούρας


 

Να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις για το συμβάν με την πτώση του αεροσκάφους F16 στην περιοχή της Ψαθούρας, ζητά ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης.

 

Ειδικότερα σε δήλωση του αναφέρει:

 

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα και περί ώρα 13:29 κατέπεσε αεροσκάφος F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος της 110 Πτέρυγας Μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη περιοχή της Ψαθούρας.

 

Είναι ευχής έργο ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σώος. Θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις για το συμβάν καθώς αυτό θα έχει όφελος τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό που τις υπηρετεί και τις τιμά».