Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Μ. Βορίδης: Κάποιοι λένε ψέματα για τη «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία» ώστε να βγει το «λαϊκιστικό μεροκάματο»


 

Όχι μόνο δεν συγκαλύψαμε τίποτα, αλλά, σταθήκαμε τρομερά ανεκτικοί στη συστηματική απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της αντιπολίτευσης, τόνισε σε παρέμβασή του στη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Έχουμε ακούσει πραγματικά αδιανόητα πράγματα για μία κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να μην κρυφτεί το παραμικρό, ότι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν και ότι θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση», είπε ο κ. Βορίδης, επικρίνοντας όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη. Όταν ρωτάει κανείς, τι είναι αυτό που τελικώς απεκρύβη, δεν υπάρχει τίποτε να ειπωθεί επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και αναρωτήθηκε: Τι είναι εκείνο που απεκρύβη, αφού εσείς έχετε βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις, υποτίθεται στοιχειοθετημένες; Τι είναι εκείνο που απεκρύβη όταν υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις στην ποινική δικογραφία για όλα αυτά τα ζητήματα;

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, εμείς, εκείνο που κάναμε με αυτό το πόρισμα είναι να δώσουμε όλες τις διαστάσεις με μεγάλη επιμέλεια, μίας συγκλονιστικής τραγωδίας, ενός φοβερού δυστυχήματος, ενός πράγματι εγκλήματος, ώστε πρώτον να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν και δεύτερον να εντοπιστούν οι συστημικές δυσλειτουργίες προκειμένου να βελτιωθούν. «Όχι μόνο δεν συγκάλυψαμε τίποτα αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι, στην συστηματική απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος, μέχρι σήμερα έχουμε σταθεί τρομερά ανεκτικοί. Είναι ευκαιρία σε αυτή τη συζήτηση πάντως, να βάλουμε τέλος σε όλες αυτές τις παραφιλολογίες και να ξέρουμε ότι δουλέψαμε υπεύθυνα, με ακεραιότητα, προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τόσο τραγικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα που συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές, που ζητάνε, όπως είπε, να καταργηθεί η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής και η βουλευτική ασυλία, ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε «γιατί δεν τους εξηγεί κάποιος ότι αυτό είναι αναθεώρηση του Συντάγματος; Και τους λέτε ότι θα γίνει με τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία; Η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δεν είναι για να εισαχθεί νόμος στη Βουλή; Αν φέρουμε εδώ ένα νόμο, και πούμε ότι καταργούμε το άρθρο 86 του Συντάγματος, καταργείται;» διερωτήθη ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Γιατί δεν το λέτε αυτό; Και ποιος κάνει εκμετάλλευση της αγωνίας των ανθρώπων όταν τους λέει τέτοια πράγματα; Εμείς, που τους λέμε καθαρά την αλήθεια ή εσείς που λέτε ψέματα για να βγει το λαϊκιστικό μεροκάματο;».