Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Κυρ. Βελόπουλος: Κάψατε ανθρώπους με τα λάθη σας-Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ για να αναλάβει ευθύνες


 

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση συνολικά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Απουσιάζει ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος των Τεμπών: Ο πρωθυπουργός. Ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ρίψασπις. Έπρεπε να είναι εδώ, είτε για να υπεραμυνθεί σε όσα πρεσβεύει η ΝΔ είτε για να αναλάβει ευθύνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών «και αυτό επειδή» όπως είπε παραμένουν αναπάντητα κάποια ερωτήματα, όπως:

-«Είναι αλήθεια ότι οι πραγματογνώμονες, που κλήθηκαν στο σημείο μέρες αργότερα, είχαν από την πρώτη στιγμή ζητήσει μέσω mail να τους δοθεί άδεια να σπεύσουν; Γιατί αρνήθηκε η κυβέρνηση, αντίθετα βιάστηκε να προχωρήσει σε μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος;

-Το βαγόνι που λειτουργούσε ως κυλικείο και έφερε ανθρώπινα υπολείμματα, ήταν σε χώρα που δεν ήταν εκτεθειμένος σε περιβαλλοντικές συνθήκες;

-Είχε προνοηθεί η κάλυψή του;

-Είναι αλήθεια ότι ο εφέτης Λάρισας ζήτησε από τον τότε υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, να διατεθεί χώρος σε στρατόπεδο για να γίνει η μεταφορά και φύλαξη των αμαξοστοιχιών;

-Είναι αλήθεια ότι ζήτησε το ίδιο και από τον σημερινό υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια, τονίζοντας τη σημασία της σωστής μεταφοράς χωρίς φθορές των πειστηρίων; Αντίθετα εσείς πήρατε τα βαγόνια και πήγατε και τα πετάξατε σε ένα χώρο στο Κουλούρι; Μιλάμε για συγκάλυψη, γιατί τον Απρίλιο του 2023 ζητήθηκε ιατρικός έλεγχος παθόντα και εσείς το αρνηθήκατε!», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.