Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Κ. Σκρέκας: Στόχος μας οι προσιτές τιμές για κάθε νοικοκυριό

 


«Στόχος όλων μας είναι οι προσιτές τιμές για κάθε νοικοκυριό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την επίσκεψή του στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου, σήμερα

Παρασκευή 15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή και ενόψη της Καθάρας Δευτέρας έναρξης της Σαρακοστής.

Ο κ. Σκρέκας συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς, Βασίλη Σίμο. Περιηγήθηκε στους πάγκους με τα θαλασσινά προϊόντα και ενημερώθηκε για την πορεία των τιμών και των πωλήσεων. Συνομίλησε με εμπόρους, εργαζόμενους, αλλά και με καταναλωτές και, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι τιμές είναι μεσοσταθμικά ανταγωνιστικότερες σε σχέση με πέρυσι».

Ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλη η αγορά τής Βαρβακείου είναι ένα Καλάθι της Σαρακοστής. Στόχος μας είναι να υπάρχουν προσιτές τιμές για όλους. Παρατηρείται μια μεσοσταθμική μείωση των τιμών σε σχέση με πέρυσι. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, να πέσουν οι τιμές και να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά συνεχίζεται. Δεν θα σταματήσουμε τους ελέγχους για την αθέμιτη κερδοφορία, ενώ τα διαρθρωτικά μέτρα που έχουμε λάβει έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».