Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ




ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΝΕΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΣΚΕΤΣΑΚΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς.
Στο πλαίσιο δηλώσεων του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και ανέφερε ότι «είδαμε άλλο ένα σκετσάκι άνευ πολιτικής σημασίας ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Αποδεικνύουν ότι βάζουν προτεραιότητα τον μικροκομματισμό και το αίσθημα αυτοσυντήρησης τους, όταν συζητούνται θέματα που απαιτούν μια εθνική στρατηγική (…)
Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό το θέατρο του παραλόγου, που παρακολουθεί συστηματικά στην ελληνική βουλή μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να του προσφέρουμε άλλες λύσεις προοδευτικές, ρεαλιστικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».
Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στήριξε την ελληνοαμερικανική συμφωνία με αίσθημα εθνικής ευθύνης, όμως «τώρα το αμερικανικό Κογκρέσο οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι θα βάλει εμπόδιο σε οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία, καθώς δεν μπορεί να εξοπλίζουν μια χώρα διεθνή ταραξία που δεν σέβεται τις αρχές καλής γειτονίας και τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο και καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της».
Αναφερόμενος στην ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι η πολιτική πρόταση του κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, «θα επιφέρει αύριο το πρωί μείωση στα τιμολόγια των πολιτών».
Απαντώντας σε έναν πολίτη, που τον ρώτησε για στελέχη του κόμματος που έφυγαν από την παράταξη για να κυνηγήσουν καρέκλες, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε: «Όσοι ακολούθησαν οπορτουνιστικούς δρόμους χτίζοντας αφηγήματα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους είναι προφανές ότι η πόρτα είναι κλειστή στο συνέδριο μας. Στο συνέδριο μας καλώ όλους όσους πίστεψαν στη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, όσους θέλουν να αγωνιστούν για μία ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, για μία παράταξη η οποία θα μπορεί μέσα από ένα προοδευτικό πρόγραμμα να υπηρετήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις, μεγάλες αλλαγές».

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Ανδρουλάκη ήταν το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους.
«Προτεραιότητα μας είναι ο ανασχεδιασμός του συγκοινωνιακού χάρτη, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δομικό στοιχείο της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πολύ πίσω και είναι άδικο οι Θεσσαλονικείς να μην απολαμβάνουν υπηρεσιών που έχουν στη διάθεσή τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών πόλεων» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας την ανάγκη περαιτέρω επέκτασης του Μετρό προς το αεροδρόμιο και προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε αποδέκτης των αιτημάτων των εργαζομένων να επανέλθουν τα επιδόματα θέσης και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήπιε καφέ με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Καλαμαριάς.
«Δεσμεύομαι ότι όσο μεγαλώνει η παράταξη μας, δυναμώνει και η δική σας δύναμη. Σας επισκέπτομαι συμβολικά γιατί καθαριότητα και ανθρώπινες μεταφορές σημαίνουν ποιοτική ζωή για τους πολίτες. Οι ανατιμήσεις ροκανίζουν το εισόδημα σας. Προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις όπως το πλαφόν στη λιανική τιμή και τη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών, προτάσεις που θωρακίζουν την κοινωνία απέναντι σε αυτή την περιπέτεια» τους ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης δίνοντας έμφαση στην ανάγκη εκπόνησης πολιτικών που θα στηρίξουν τη νέα γενιά και τη νέα εργαζόμενη μητέρα.