Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

«Είναι καθήκον της Ευρώπης προς την Ελλάδα να πει με πράξεις “φτάνει πια” στην Τουρκία»

 


Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

 «Είναι καθήκον της Ευρώπης προς την Ελλάδα να πει με πράξεις “φτάνει πια” στην Τουρκία»

 

Το καθήκον της Ευρώπης να πει με πράξεις «φτάνει πια» στην Τουρκία ανέδειξε, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Έκθεση του 2021 για την Τουρκία.

 

Η Ευρωβουλευτής, μίλησε για τη «μηδενική ανοχή», ως ένα μάθημα, το οποίο θα έπρεπε να έχει διδαχθεί η Ευρώπη από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, αφού επισήμανε ότι η Τουρκία συνεχίζει μία επικίνδυνη τακτική, πατώντας μονίμως σε δύο «βάρκες», μία της Δύσης και μία της Ανατολής, τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να κληθεί να επιλέξει, με τρόπο ξεκάθαρο και ευθύ. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να δείξει άλλη ανοχή στην Τουρκία που συνεχίζει να απειλεί, να εκβιάζει και να προκαλεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί πάντα να είναι το “άτακτο παιδί” που ανεχόμαστε τα καμώματά του και προσπαθούμε να το νουθετήσουμε».

Κλείνοντας, η κα Ασημακοπούλου, αφού δήλωσε ότι «η Ελλάδα, απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, κάνει το καθήκον της προς την Ευρώπη και τα νότια σύνορά της», κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει και η Ευρώπη το καθήκον της προς την Ελλάδα. Να πει με πράξεις στην Τουρκία “φτάνει πια”».