Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Εμφανής, θετική μεταστροφή του κόσμου απέναντι στην Κυβέρνηση, από τα τέλη του προηγούμενου έτους


Συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, στον Ρ/Σ RealFM 97,8 και τον Ν. Χατζηνικολάου



Εμφανής, θετική μεταστροφή του κόσμου απέναντι στην Κυβέρνηση, από τα τέλη του προηγούμενου έτους

Την εμφανή θετική μεταστροφή του κόσμου απέναντι στην Κυβέρνηση, από τα τέλη του 2018 και έπειτα, διαπίστωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ RealFM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Από τα τέλη του προηγούμενου έτους, του 2018, υπάρχει μία πραγματική, εμφανής μεταστροφή του κόσμου απέναντι στην Κυβέρνηση. Θετική μεταστροφή. Και αποκαθίσταται μια σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης. Νομίζω λοιπόν ότι δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις, όχι μόνο για να κλείσει η ψαλίδα, αλλά για να είναι επί ίσοις όροις η εκλογική μάχη και των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσει, με πιθανότητα 50-50, θα έλεγα, - προσωπικά θα ήθελα πολύ περισσότερο - να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.

Ν.Χ: Θα ξεκινήσω ζητώντας το σχόλιό σας για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη γειτονική Τουρκία. Πως είδατε την εικόνα της επίσκεψης και των δηλώσεων και πόσο αισιόδοξοι μπορεί να είμαστε για την επόμενη ημέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με δεδομένο ότι οι γείτονες μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, τα τελευταία πολλά χρόνια, στο άλλα να λένε και άλλα να πράττουν στη συνέχεια.

Π.Σ: Νομίζω ότι έτσι όπως μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί η επίσκεψη έχει ένα θετικό αποτύπωμα όπως και να το δει κανείς. Και λέω όπως και να το δει κανείς διότι πρέπει να επισημάνουμε ότι έρχεται μετά από μια περίοδο που υπήρχε ψύχρανση και ένταση σε αρκετές στιγμές των σχέσεών μας με τη γειτονική χώρα. Και αυτό βέβαια θα πρέπει να το δούμε και σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που είναι δύσκολες, διαχρονικά, σχέσεις με πολλά σκαμπανεβάσματα, όπου η βασική επιλογή, τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά, είναι πάντοτε η διεκδίκηση του σεβασμού του ενός απέναντι στον άλλον και το να προκρίνουμε τον διάλογο αντί τις παραβιάσεις και την ένταση. Αν κανείς τη δει μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Όλα τα άλλα κρίνονται, όπως καταλαβαίνετε, στον χρόνο.

Ν.Χ: Στον χρόνο και στην πράξη. Τώρα θέλω να γυρίσουμε στην εσωτερική πολιτική σκηνή και με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μιλά για πρωτοφανή θεσμική ανωμαλία και λέει ότι το μόνο που απομένει στον Αλέξη Τσίπρα είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών, θέλω να σας ρωτήσω γιατί επιλέγει η Κυβέρνηση ως χρόνο εκλογικής αναμέτρησης τον Οκτώβριο, αφού είναι γνωστό ότι στο επόμενο δίμηνο θα έχει κλείσει με τα βασικά νομοθετήματα της ατζέντας της και με τη συνταγματική αναθεώρηση και επομένως θα μπορούσε τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές να πάει σε εθνικές εκλογές. Και σας ρωτώ με την έννοια ότι ήδη η αντιπολίτευση λέει ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να μετατραπούν σε δημοψήφισμα, σε ναι ή όχι στην Κυβέρνηση.

Π.Σ: Καταρχάς θεωρώ πολύ βαρύγδουπες αυτές τις δηλώσεις περί θεσμικής εκτροπής και επειδή υπάρχει μια υπερβολή πια στο επίπεδο των δηλώσεων και των αντιδηλώσεων, χάνουν τη σημασία και το περιεχόμενό τους οι λέξεις και υπάρχει μια έκπτωση σ’ αυτή του την αντιπαράθεση. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για τέτοια ζητήματα, εδώ ό,τι έχει γίνει έχει γίνει στα πλαίσια του συντάγματος, των δυνατοτήτων που δίνει αυτό, καθώς και του κανονισμού, ο οποίος παραμένει ίδιος τελικά.

Ν.Χ: Εδώ υπάρχει όμως ένα θέμα. Υπάρχουν δύο βουλευτές οι οποίοι είναι ταυτόχρονα μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος που πλέον ανήκει στην αντιπολίτευση, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και δηλώνουν από την άλλη μεριά, με την επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι υποστηρίζουν την Κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Είναι δηλαδή μία αντίφαση.

Π.Σ: Ναι, αλλά προσέξτε να δείτε, προσωποποιείται η δήλωση του καθενός και μάλιστα αυτό κατοχυρώνεται από το ίδιο το Σύνταγμα, και από το πνεύμα και από το γράμμα του Συντάγματος, δεν είναι οποιοιδήποτε βουλευτές. Είναι βουλευτές οι οποίοι πορεύτηκαν μαζί με την Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, ο ένας είναι υπουργός – για φανταστείτε έναν υπουργό να λέει “εγώ θα δω τι θα κάνω με την κυβερνητική πολιτική”…

Ν.Χ: Όχι, εγώ λέω για τον κ. Ζουράρι και για τον γιατρό, τον κύριο Παπαχρηστόπουλο…

Π.Σ: Δεν λέτε για τον κ. Κόκκαλη…

Ν.Χ: Όχι ο κύριος Κόκκαλης δεν είναι…

Π.Σ: Και ο κ. Ζουράρις όμως και ο κ. Παπαχρηστόπουλος…

Ν.Χ: Ναι, αλλά είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Ζουράρις και ο γιατρός…

Π.Σ: Που ήταν μέχρι πρότινος αναπόσπαστο κομμάτι μιας συνεχούς πορείας από τον Ιανουάριο του 2015 και που και οι δυο έχουν ψηφίσει και έχουν δεσμευθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις αυτής της Κυβέρνησης, ότι θα υλοποιήσουν μια σειρά μέτρα…

Ν.Χ: Ωραία, γιατί δεν φεύγουν από τον Καμμένο; Γιατί είναι και στον Καμμένο…

Π.Σ: Το πρόβλημα είναι στον κ. Καμμένο. Στον κ. Καμμένο με τις γραφικότητες και τις βαρύγδουπες δηλώσεις των τελευταίων ημερών. Αν ο κ. Καμμένος αισθάνεται άβολα να έχει στις γραμμές του, εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας, κάποιους βουλευτές οι οποίοι λένε ότι “εμείς θα κάνουμε αυτά τα οποία έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε, θα υποστηρίξουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό”, ας κάνει ότι νομίζει εκείνος.

Ν.Χ: Πάντως, ούτε και οι βουλευτές φεύγουν. Εδώ υπάρχει μία περίεργη ισορροπία. Και αυτό οδηγεί την αντιπολίτευση να μιλάει για πολιτικούς εκβιασμούς και παζάρια του παρασκηνίου.

Π.Σ: Γιατί εκβιασμούς; Ποιος εκβιάζει ποιον;

Ν.Χ: Λένε ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για να μην απολέσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος. Αυτό λένε.

Π.Σ: Μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει και είναι δικαίωμά του. Σημασία έχει πως κρίνονται και πως αξιολογούνται αυτές οι δηλώσεις. Μας λέγανε πριν από λίγο καιρό για σικέ διαζύγιο, ότι είναι “στημένη” όλη αυτή η υπόθεση, αλλά βλέπετε ότι οι δηλώσεις του κυρίου Καμμένου, ανεξάρτητα από την σοβαρότητά τους ή όχι, μάλλον στημένες δεν δείχνουν. Κάθε φορά μας εκπλήσσει, μέχρι του σημείου που γίνονται γραφικές αυτές οι δηλώσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο, με πολύ σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Γιατί οι 120 δόσεις δεν θα πρέπει να ψηφιστούν από τον κύριο Παπαχριστόπουλο; Επειδή δεν το θέλει ο κ. Καμμένος; Δεν το καταλαβαίνω αυτό, γιατί δεν θα πρέπει να προχωρήσει η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας ή οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, που είναι κρισιμότατα ζητήματα;

Ν.Χ: Καλά, εγώ προβλέπω ότι θα τα ψηφίσει και ο κ. Καμμένος. Δεν ξέρω μήπως θα ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία αυτά.

Π.Σ: Μακάρι να τα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία και μακάρι να συζητάμε επί αυτών των ζητημάτων και όχι με αλαλαγμούς και διχαστικές κορώνες.

Ν.Χ: Τώρα, γιατί οι εκλογές τον Οκτώβριο; Προσπαθώ να καταλάβω τι πολιτική σκοπιμότητα μπορεί να έχει αυτή η απόφαση; Γιατί να κάνετε εκλογές μετά τις ευρωεκλογές, δεν ανησυχείτε για το ενδεχόμενο στις ευρωεκλογές που, όσο και να ‘ναι είναι πιο χαλαρές από τις εθνικές, να καταγράψει ένα κακό αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να το πληρώσει μετά χειρότερα στις εθνικές κάλπες;

Π.Σ: Άρα το ερώτημά σας κ. Χατζηνικολάου, δεν είναι “γιατί εκλογές τον Οκτώβριο”; Είναι “γιατί προηγούμενα εκλογές”; Γιατί τον Οκτώβριο, ως γνωστόν, λήγει η τετραετής θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Γιατί έχουμε τόσο πολύ εθιστεί στο γεγονός ότι, ποτέ σχεδόν, καμία κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε την τετραετία; Το Σύνταγμα, όμως, λέει τέσσερα χρόνια. Όλοι ξέρουμε ότι θα γίνουν το φθινόπωρο του ’19, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ανάλογα με τη Συνταγματική ημερομηνία.

Ν.Χ: Ναι, αλλά το ερώτημά μου αφορά τις πολιτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Π.Σ: Αφορά την πολιτική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν τον συμφέρει να κάνει προηγουμένως τις εκλογές ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να μη ριψοκινδυνεύσει ένα αρνητικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Αυτό είναι το ερώτημα. Έτσι δεν είναι;

Ν.Χ: Ακριβώς.

Π.Σ: Έχει να κάνει δηλαδή με μία πολιτική τακτική που αφορά το κυβερνητικό κόμμα που έχει αυτό το πλεονέκτημα να καθορίζει την ημερομηνία των εκλογών. Αλλά δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Ν.Χ: Δεν το ξέρω αυτό. Και σ’ αυτό υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Εσείς θεωρείτε ότι καλό για τον λαό είναι να μένει η δική σας Κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι καλό για τον λαό είναι να κυβερνήσει εκείνη. Ο καθένας βλέπει τον εαυτό του στα μάτια του λαού.

Π.Σ: Προφανώς, αλίμονο. Αλλά θεωρώ ότι έχοντας πια διαμορφώσει ένα σταθερό, κατά βάση, έδαφος στο πεδίο της οικονομίας, πρέπει να αφήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο να δουλέψει με ησυχία, να παράγει σε ένα ήρεμο πολιτικό περιβάλλον και
κυρίως να εκμεταλλευτούμε αυτή την θετική συγκυρία. Δεν είναι θετικό το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες μέρες βγήκαμε με το πενταετές ομόλογο στις αγορές, με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που είχαμε δανειστεί και προ του μνημονίου; Και προ του μνημονίου. Πριν το μνημόνιο, το ’09, δανειζόμασταν με πενταετή ομόλογα με μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό που δανειστήκαμε τώρα. Δεν είναι θετικό ότι περιμένουμε να έχουμε μία ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό; Γιατί αυτά θα πρέπει να τα ανακόψουμε από τη στιγμή που έχουμε το συνταγματικό περιθώριο να εξαντλήσουμε αυτή την τετραετή θητεία;

Ν.Χ: Βέβαια πολλοί λένε ότι, συνήθως, οι κυβερνήσεις που πλησιάζουν προς τις εκλογές αφήνουν κάτω τα στυλό. Θυμάστε, το λέγανε το τελευταίο διάστημα της Κυβέρνησης Σαμαρά. Ότι μετά τις ευρωεκλογές τα στυλό των υπουργών έπαψαν να βάζουν υπογραφές.

Π.Σ: Αυτή είναι μια πραγματικότητα, είναι σωστή επισήμανση. Είναι, όμως μία ελληνική παθογένεια. Μακάρι να μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε. Δεν νομίζω κάθε φορά που γίνονται σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες εκλογές να σταματάνε τα στυλό. Εδώ γιατί θα πρέπει τελικά να γίνεται πάντοτε αυτό;

Ν.Χ: Πιστεύετε ότι στις ευρωεκλογές μπορείτε να πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα; Σας ρωτώ και με δεδομένο ότι η Αξιωματική αντιπολίτευση ήδη δίνει, όπως είπε, χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην αναμέτρηση.

Π.Σ: Καλά κάνει από μεριάς της, εγώ θα σας πω την προσωπική πολιτική μου εκτίμηση. Νομίζω ότι από τα τέλη του προηγούμενου έτους, του 2018, υπάρχει μία πραγματική, εμφανής μεταστροφή του κόσμου απέναντι στην Κυβέρνηση. Θετική μεταστροφή. Και αποκαθίσταται μια σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης. Νομίζω λοιπόν ότι δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις, όχι μόνο για να κλείσει η ψαλίδα, αλλά να είναι επί ίσοις όροις η εκλογική μάχη και των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσει, με πιθανότητα 50-50 θα έλεγα - προσωπικά θα ήθελα πολύ περισσότερο - να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Χ: Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά χαρτιά σας ενόψει των εκλογών;

Π.Σ: Μα αυτό που έγινε και δεν είχαν καταφέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος των ακραίων πολιτικών λιτότητας…

Ν.Χ: Γραμματέα, κατά τη γνώμη σας οι Πρέσπες έχουν στοιχίσει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ; Ανησυχείτε δηλαδή για το ενδεχόμενο εκλογικής φθοράς, ιδίως στην Μακεδονία, στη Βόρειο Ελλάδα;

Π.Σ: Οι Πρέσπες προφανώς δεν ήταν ένα δημοφιλές θέμα, αλλά ο κόσμος ο οποίος απευθύνεται και παρακολουθεί την Κυβέρνηση, νομίζω ότι έχει εκτιμήσει αυτή την τολμηρή πατριωτική στάση ευθύνης που έλυσε το θέμα αυτής της εκκρεμότητας προς όφελος του εθνικού συμφέροντός μας. Θεωρώ ότι στο ισοζύγιο εισροών-εκροών θα είμαστε κερδισμένοι. Κυρίως, νομίζω ότι ποιοτικά και πολιτικά είναι κερδισμένη αυτή η Κυβέρνηση. Και προσωπικά ο Πρωθυπουργός πιστώνεται με αυτή την ιστορική απόφαση και η αξία αυτής της απόφασης ξεπερνάει τον ορίζοντα των επόμενων εκλογών. Είναι κάτι το οποίο θα εγγραφεί με πολύ θετικό τρόπο στην Ιστορία αυτού του τόπου.

Ν.Χ: Η εκλογική εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα είναι διαφορετική απ’ ότι στις προηγούμενες εκλογές. Ήδη κυκλοφορεί έντονα το πολιτικό σενάριο ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου, που θα είναι μία συμπαράταξη ας πούμε και με άλλες δυνάμεις από το χώρο της Κεντροαριστεράς. θέλω να σας ρωτήσω πόσο ευρύ θα είναι αυτό το σχήμα; Δηλαδή μπορεί να χωρέσει στα ψηφοδέλτιά του ο ΣΥΡΙΖΑ και κεντροδεξιούς, όπως την Παπακώστα ή άλλα στελέχη που προέρχονται από την παράταξη αυτή;

Π.Σ: Εγώ κ. Χατζηνικολάου με ανακούφιση είδα την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση.

Ν.Χ: Με ανακούφιση λέτε;

Π.Σ: Ναι, με πολιτική ανακούφιση. Διότι ήταν κάτι, ούτως ή άλλως, ληξιπρόθεσμο εξαρχής, είχε έναν συγκεκριμένο ορίζοντα. Μπορεί αυτός ο κύκλος να έκλεισε λίγο νωρίτερα από ότι περιμέναμε, αλλά όμως, καθώς έχει διαμορφωθεί ένα μεταμνημονιακό πολιτικό σκηνικό, τα πράγματα μπαίνουν πια σε μία τάξη. Υιοθετείται ένας πολιτικός ορθολογισμός. Άρα, οι συμμαχίες που θα διαμορφώνονται από δω και μπρος θα πρέπει να διαμορφώνονται στη βάση κάποιον πραγματικών ευρύτατων προγραμματικών συγκλίσεων. Αυτό νομίζω ότι επιτάσσει η πολιτική ορθότητα εν πάση περιπτώσει. Κι αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Να δει τις δύο διαφορετικές προγραμματικές προτάσεις για το τι κάνουμε τώρα. Στην μετά τα μνημόνια εποχή. Στα ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στα ζητήματα της ανεργίας, των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, του ρόλου του Δημοσίου μετά από την κρίση αυτών των ετών. Πάρα πολύ ουσιαστικά ζητήματα. Εκεί πάνω νομίζω ότι θα αναμετρηθούμε. Προφανώς σε αυτό το πεδίο, στη βάση της δικής μας πρότασης, χωρούν πολλές και πολλοί. Κορμός αυτού του προοδευτικού πόλου θα είναι εκ των πραγμάτων η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, από εκεί και έπειτα, σε μία ισότιμη βάση, χωρούν και άλλες δυνάμεις, θα είναι ένας προοδευτικός αστερισμός που θα διεκδικήσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Ν.Χ: Ναι, αλλά αυτό ρώτησα εγώ. Αν χωράει σε αυτόν τον προοδευτικό αστερισμό και προερχόμενος από τη Δεξιά. Όπως η κ. Παπακώστα ας πούμε, η υφυπουργός.

Π.Σ: Όσοι αποδέχονται το προγραμματικό πεδίο σύγκλισης, προφανώς και χωρούν. Και επειδή αυτά τα χρόνια υπήρξαν πολλές επανατοποθετήσεις πολιτικές και πολιτικών προσώπων και ομάδων, αλλά και στο επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, άλλαξε εκ βαθέων ο πολιτικός χάρτης. Επομένως, δεν έχει σημασία σε πολύ μεγάλο βαθμό τι ήταν κάποιος πριν από λίγα χρόνια, αλλά πώς αυτοπροσδιορίζεται σήμερα με έναν ειλικρινή και σαφή τρόπο.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/02/2019