Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Σταύρος Θεοδωράκης: Να αλλάξει επιτέλους όνομα η «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Σταύρος Θεοδωράκης: Να αλλάξει επιτέλους όνομα η «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η γειτονική μας χώρα πρέπει να σταματήσει να λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γιατί αυτό το όνομα καταργεί στα μάτια των λαών όλου του κόσμου τη δική μας Μακεδονία. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και συνέχισε λέγοντας πως «αν αλλάξουν το ονομά τους σε ‘’Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’, τότε όλοι θα σκεφτούν ότι υπάρχει και η Κεντρική Μακεδονία και η Νότια Μακεδονία».

Ερωτώμενος από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υφαρπαγή βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είπε ότι «είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία» και εξήγησε ότι δική του απόφαση είναι να «μην επιλέγει τον εύκολο δρόμο και να μην ακολουθεί πάντα το ρεύμα. Αλλά, αν είναι για το καλό της πατρίδας, να παραμερίζει το κομματικό καλό».

«Για πάρα πολλούς», όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «το λογικό θα ήταν το Ποτάμι, είτε να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να πάει με τη ΝΔ. Αλλά, επιλέγει τον δύσκολο δρόμο. Είναι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή το συμφέρον και η ασφάλεια είναι να λυθεί το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας. Αυτή η σκέψη ηχεί λίγο πολύπλοκη για τους πολίτες που θέλουν ή το ένα ή το άλλο, αλλά κι αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών. Να μη δίνουν εύκολες απαντήσεις». Ο Νίκος Χατζηνικολάου επανέφερε και το θέμα του Κινήματος Αλλαγής, ρωτώντας, γιατί το Ποτάμι δεν έμεινε σε αυτό για να δημιουργηθεί μια μεγάλη κεντρώα παράταξη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «αυτό δεν γίνεται με σιωπητήρια τα οποία επέβαλε και επιβάλλει η κυρία Γεννηματά.Τα σύγχρονα κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις και τα στελέχη δεν υπακούν σε διαταγές. Δεν βρισκόμαστε στο 1900 αλλα στο 2019» σημείωσε.

Επανερχόμενος στο θέμα της υφαρπαγής των βουλευτών είπε ότι είναι πολύ αρνητικός ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τους 6 βουλευτές. Ενώ, ερωτώμενος ευθέως από τον Νίκο Χατζηνικολάου αν το Ποτάμι θα ψηφίσει υπέρ σε μια πρόταση μομφής, είπε ότι «προφανώς το Ποτάμι θα ψηφίσει την πρόταση μομφής».