Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου για την απόφαση του ΕΔΔΑ

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου για την απόφαση του ΕΔΔΑ

Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου-ΕΔΔΑ αποτελεί μια δικαίωση της εθνικά υπεύθυνης στάσης του Κινήματος Αλλαγής κατά την κρίσιμη συζήτηση και ψήφιση των αλλαγών στις δικαιοδοτικές αρμοδιότητες του Μουφτή στη Θράκη που οδήγησαν στην ψήφιση του Ν.4511/2018.
Άλλωστε σε αυτή τη μεταρρύθμιση θα είχα προχωρήσει την εποχή που είχα την ευθύνη του υπουργείου αλλά η πτώση της κυβέρνησης το 2015 δεν το επέτρεψε. Κι έτσι χάθηκαν τρία χρόνια.
Το Ν.4511/2018, για τον οποίο δέχεται συγχαρητήρια η χώρα μας τον είχαν ψηφίσει όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή.
Με την απόφαση αυτή κλείνει ένα καίριο ζήτημα για τη Θράκη και τη χώρα αποδεικνύοντας τι μπορούμε να πετύχουμε όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε πατριωτική, δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση.