Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ MEGA



«ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΡΗΞΗΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΡΧΗΓΟΙ.
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΤΩΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ MEGA

«ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΡΕΜΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ»


Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε σήμερα (08/06/2015) συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του MEGA και τους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιάννη Σαραντάκο.

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Τέρενς Κουίκ, ενώ το πλήρες βίντεο υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://terensquick. blogspot.gr/.

«Όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών των πέντε κομμάτων, η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή για συμφωνία κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης. Όπως διαβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε επιστολή του στον Πρόεδρο της Ε.Ε. Ντόναλντ Τούσκ, η απόφαση των πέντε αρχηγών περιγράφει λύση μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ε.Ε. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι μέσα στο αίμα μας, δεν το κουβεντιάζω, και αυτό φυσικά ισχύει και για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πάμε για συνολικά βιώσιμη λύση.

Από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκύπτει ότι ο στόχος είναι να τελειώνει η συζήτηση για grexit μια και καλή, και να προχωρήσουμε την προσπάθεια για οριστική έξοδο από την κρίση.

Ήταν σημαντική η τετραμερής διάσκεψη πριν τη Σύνοδο Κορυφής η οποία καθόρισε το συγκεκριμένο οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί μέχρι την Κυριακή και που προβλέπει τη γραπτή κατάθεση της ελληνικής πρότασης, το Eurogroup το Σάββατο και τις Συνόδους Κορυφής Ευρωζώνης και Ε.Ε. την Κυριακή.

Σημαντική, επίσης, ήταν η δήλωση Μέρκελ που έδινε το πράσινο φώς στον Μάριο Ντράγκι να παραμείνουν επαρκώς χρηματοδοτημένες οι ελληνικές τράπεζες έως τουλάχιστον τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Κυριακή.

Από τη χθεσινοβραδινή Σύνοδο Κορυφής κερδίσαμε, καταρχήν, την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης για πρόγραμμα τουλάχιστον δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις, που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια. Επίσης, μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, με την κυρία Μέρκελ να δηλώνει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εκπληρώσει τη δέσμευση που εκκρεμεί από το 2012. Δεν έχω συγκεκριμένη πληροφόρηση, αλλά προφανώς δεν μιλάει για κούρεμα, αλλά για κάτι εξίσου σημαντικό, να σπρώξει την αποπληρωμή σε ένα διάστημα από 20 έως 40 χρόνια πίσω.

Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος η συμφωνία είναι μονόδρομος. Αλλά θα παρακαλέσω σε αυτό το διάστημα των πολύ λεπτών διαπραγματεύσεων, να υπάρξει ήρεμος λόγος στις τηλεοπτικές συζητήσεις από τους εκπροσώπους και των πέντε κομμάτων, οι αρχηγοί των οποίων υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν μπορεί οι αρχηγοί τους να ομονοούν εθνικά και βουλευτές, Υπουργοί ή στελέχη να επιδίδονται σε κοκορομαχίες οι οποίες είναι επιζήμιες τώρα που χρειάζεται σε ήρεμο κλίμα να διαπραγματεύεται την τελική συμφωνία η Κυβέρνηση.

Προσωπικά έχω ξαναπεί αν θυμάμαι καλά σε συνέντευξή μου στη Λαμία, προτιμώ μετά την επίτευξη της συμφωνίας να ματώσω από την κριτική, από το να επιτρέψω να ματώσουν άλλο η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.