Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ



· Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή!
Τα διλήμματα είναι δραματικά!
Έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων υπερβάσεων.
Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο σύνολό της δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού και σε άλλους.
Έξι μήνες τώρα η δήθεν «περήφανη», αλλά στην πραγματικότητα αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη «διαπραγμάτευση» των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου, Λαφαζάνη και όλων των Υπουργών, έφερε τη χώρα εμπρός σε μια αληθινή τραγωδία.
Έξι μήνες τώρα μειώθηκαν σημαντικά η αξιοπιστία, οι συμμαχίες, τα διεθνή ερείσματα, η φερεγγυότητα της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Έξι μήνες η χώρα οδηγήθηκε βήμα-βήμα σε μια ιδιότυπη απομόνωση, που την καθιστά μετέωρη, αδύναμη και ευάλωτη.
Έξι μήνες χάθηκαν δυνατότητες, πόροι και ευκαιρίες.
Έξι μήνες τώρα η οικονομία βουλιάζει. Η  ανεργία φουντώνει. Οι Τράπεζες είναι κλειστές. Καμιά εγγύηση δεν υπάρχει για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις.
Οι  επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στον αέρα, στα πρόθυρα της διάλυσης.

· Με απόλυτη ευθύνη του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οικτρή αποτυχία έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια τροχιά εξόδου από την Ευρώπη.
Σε μια τροχιά εξόδου από τη Ζώνη του Ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, καταστροφής και φτωχοποίησης για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Το παραπλανητικό, σουρεαλιστικό και διχαστικό δημοψήφισμα αποδείχθηκε ένα «υπερόπλο» που αντί να  «απειλεί» την Ευρώπη και τους αντιπάλους, μπορεί να καταστρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

· Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, απαιτούν πια καθαρές απαντήσεις, απαιτούν λυτρωτική υπέρβαση και ριζική ΛΥΣΗ.
Το ΝΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, για την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρώπης, το ΝΑΙ στην ζώνη του ευρώ είναι ΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
Το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.
Στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πριν από 3 ημέρες ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί να φέρει λύση, που ακυρώνει την ρήξη και το Grexit.
Λύση  που κατοχυρώνει κυρίαρχα τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο ευρώ.

· Το ΠΑΣΟΚ, με ευθύνη και αλήθεια, έχει ταυτίσει την πορεία και την πολιτική του με το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη και τη Ζώνη του Ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή», στον κ. Τσίπρα, στην κυβέρνησή του και σε κανέναν άλλον,  για επιλογές, πρωτοβουλίες, παραλείψεις και παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι σε σκοτεινά διπλά σχέδια με σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι απέναντι στους ριψάσπιδες, στους τυχοδιώκτες και τους ψευτοπατριώτες, γιατί οι πράξεις τους αντικειμενικά ισοδυναμούν με προδοσία και καταστροφή, γιατί οι πράξεις τους ακυρώνουν ιστορικά την προοπτική της Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια με σθένος και ιστορική ευθύνη.

· Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει πια ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟ.
Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ και να  καταθέσει ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια λυτρωτική συμφωνία. Για  μια βιώσιμη λύση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, τις μεταρρυθμίσεις, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους για την Ελλάδα, για το ΕΥΡΩ, για την Ενωμένη Ευρώπη.
Να αναλάβουν δεσμεύσεις για την διασφάλιση των αναγκαίων πόρων, για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτικών και για την δρομολόγηση διαδικασιών αναδιάρθρωσης και απομείωσης του δημοσίου χρέους.
Δυστυχώς η οικτρή αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες στο ναδίρ.
Γι’ αυτό απαιτούνται με σθένος και τόλμη, αποφάσεις δύσκολες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Απομένουν 5 μόνο ημέρες, 120 ώρες……….