Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη παρέστη την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού. Συγκεκριμένα παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας και παρέστη με κατάθεση στεφάνου, στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η κ. Χρυσοβελώνη, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας συμβολίζει την εναντίωση απέναντι στη λήθη και στην απόκρυψη της ιστορίας και είναι ημέρα απόδοσης τιμής στα τόσα θύματα της συστηματικά προσχεδιασμένης πολιτικής γενοκτονίας. Είναι δικαίωμα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενός λαού με μεγάλη αγάπη στην ελευθερία, τη ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις ηθικές αξίες και τον άνθρωπο να απαιτεί και να επιδιώκει τη διάδοση, εδραίωση και παγίωση της αλήθειας, της γενοκτονίας του από τον Τουρκικό Εθνικισμό.

Αυτή την μνήμη θέλουμε να τη διατηρήσουμε βαθιά χαραγμένη μέσα μας, για να την κρατήσουμε ζωντανή, χωρίς εισαγωγικά η ερωτηματικά στις σελίδες της ιστορίας. Αποτίνοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης και για τις νεότερες γενιές προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών».

Επίσης, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας με αφορμή την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα Βόλου, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη.