Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
για τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων



Καθώς περνάνε οι μέρες και το σχέδιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας που από κοινού υλοποιούν η κυβέρνηση μαζί με τον Φορτσάκη βαθαίνει, γίνεται όλο και πιο σαφές τι είναι αυτό που τους φοβίζει: η μαζική, συλλογική κι ακηδεμόνευτη δράση των νέων ανθρώπων.
Από τη μία στέλνουν τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστές τις σχολές και να ξυλοκοπήσουν φοιτητές κι από την άλλη φιλοδοξούν να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που θα εκφράσουν δήθεν τις πλατιές πλειοψηφίες των σχολών.
Από τη μία αγανακτούν για την ύπαρξη κομματικών παρατάξεων στις σχολές και τη δήθεν κομματική υποκίνηση των μαθητικών καταλήψεων κι από την άλλη σιγοντάρουν την ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας από κοινού λόγο για «ανασύσταση» της ΕΦΕΕ με νομοθετική πρωτοβουλία(!) και αποσιωπούν πλήρως τη σκανδαλώδη καπηλεία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ που 41 χρόνια μετά κρατά κλειδωμένη στα γραφεία της την ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου.
Η ιδέα τους για τη δημοκρατία, στην ουσία, είναι η πλήρης κατάργηση της συλλογικότητας και του δημοκρατικού διαλόγου. Θέλουν να απαξιώσουν και να τσακίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων γιατί γνωρίζουν ότι εκεί, με όλες τις συγκρούσεις και με όλα τα προβλήματα, διαμορφώνονται η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και το αγωνιστικό φρόνημα των νέων ανθρώπων, ενάντια στον ατομικό δρόμο και την ηλεκτρονική «δημοκρατία» της αποχαύνωσης.
Για εμάς, η μόνη λύση είναι η υπεράσπιση κι η αναβάθμιση των συλλογικών δομών συζήτησης και απόφασης των φοιτητικών συλλόγων, ως αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας ενάντια στην καταστολή, την πειθάρχηση και συνολικά στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου που θέλουν να μας επιβάλουν.
Η νεολαία έχει βγει ήδη μπροστά για να γράψει το τέλος αυτής της κυβέρνησης και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει.
Ούτε βήμα πίσω! Ούτε μια μέρα χαμένη!

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ