Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η εργατική τάξη της Ελλάδος είναι στο πλευρό των ταξικών αδελφών της, στην Τουρκία

Η εργατική τάξη της Ελλάδος είναι στο πλευρό των ταξικών αδελφών της, στην Τουρκία


Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με Συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της DEV MADEN SEN, Tayfun Gorgun, τον Πρόεδρο του Nakliyat-is, Ali Riza Kucukosmanoglu και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος του Nakliyat-is στη Konya, Ali Ozcelik και εξέφρασε την συμπαράσταση του ταξικού κινήματος στους εργαζόμενους και στις οικογένειες των αγνοουμένων. Μετέφερε την αλληλεγγύη και τις ευχές των Ελλήνων εργαζομένων και ενημέρωσε για πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει για να ασκήσει πίεση και στην Τουρκική Κυβέρνηση.
Το νέο εργοδοτικό έγκλημα, μετά από αυτό στο ορυχείο της Σόμα με 300 νεκρούς εργάτες, ξανά σε ορυχείο, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο του Καπιταλισμού. Οι εργάτες θυσιάζονται καθημερινά στον βωμό του κέρδους των καπιταλιστών. Καλούμε την εργατική τάξη σε κάθε χώρο να δυναμώσει το κίνημα της, τις οργανώσεις της, απαιτώντας άμεσα την εφαρμογή και βελτίωση των κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας συγκροτώντας και δραστηριοποιώντας Αγωνιστικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Να μη χυθεί άλλο αίμα εργατών, για τα κέρδη των καπιταλιστών