Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε εκείνον και στους συνεργάτες του τα επόμενα χρόνια για το δύσκολο έργο σε αυτή τη μεγάλη περιφέρεια. Η εκλογή Τζιτζικώστα δείχνει ότι πλέον οι πολίτες δίνουν τα χρίσματα και όχι τα κόμματα και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητη. Θα πρέπει να λειτουργεί κατόπιν της λαϊκής εντολής σε συνεργασία με τους τεχνοκράτες και σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, αλλά αυτόνομη για να μπορεί να επιφέρει αποτέλεσμα στην πολιτική.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και οι συνεργάτες του την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν και σχέδιο και όραμα. Ήδη από την ανάλυση και την παρουσίαση που μου έκαναν φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απορροφητικότητα του 82% που είχε επιτευχθεί στην περιφέρεια όχι απλώς θα παραμείνει, αλλά θα διευρυνθεί.

Συζητήσαμε για το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο καταρτίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για το νέο ΕΣΠΑ το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθούν οι υποδομές και παράλληλα για να μπορέσει να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό. Πράγματι η Κεντρική Μακεδονία έχει πληγεί πολύ βαριά από την ανεργία και από τα νέα μέτρα τα οποία έχουν επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές στην πατρίδα μας. Νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό ως μετανάστες και η προσπάθεια η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι θα καταφέρει τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης να ανατρέψει αυτή την αιμορραγία του ελληνικού λαού.

Τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν για τα οποία ενημερωθήκαμε και από τους δημάρχους στην περιοχή, είμαι ευτυχής γιατί όχι απλώς τα γνωρίζει η περιφέρεια, αλλά ήδη βρίσκεται στο δρόμο της λύσης. Το πρώτο θέμα είναι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τις επόμενες μέρες. Εμείς ως αντιπολίτευση θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας για να δοθεί η λύση την οποία ζητά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον. Υπάρχει το θέμα της λίμνης κοντά στο Λαγκαδά που βρίσκεται αυτή τη στιγμή με αρκετά βιομηχανικά απόβλητα από εργοστάσια, ιδιαίτερα χρωμάτων. Πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτός ο οικολογικός κίνδυνος και αφορά τον υδροφόρο ορίζοντα. Υπάρχει σχεδιασμός στον οποίο συμφωνούμε απόλυτα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο περιφερειάρχης δεν είναι από αυτούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. Παραμένει αντίθετος σε οποιαδήποτε επιφανειακή εξόρυξη που θα αποτελέσει κίνδυνο για το περιβάλλον, μια θέση που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τη στηρίξαμε και για την περίπτωση της Κεντρική Μακεδονίας, αλλά και για τη Χαλκιδική.

Συζητήσαμε πολύ για το θέμα του Αγίου Όρους. Συνδέω το Άγιο Όρος με τις νέες ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, διότι πλέον φαίνεται ότι η Κεντρική Μακεδονία μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολιτισμικό πάρκο που ενώνει την Ορθοδοξία, αλλά και την Αρχαία Ελλάδα. Η ροή τουριστών τα επόμενα χρόνια, αν όλα πάνε καλά, που φαίνεται ότι πάνε καλά, πιστεύω ότι θα αλλάξει εντελώς το τοπίο της Κεντρική Μακεδονίας.
Χαίρομαι καταρχήν που στο Άγιο Όρος φαίνεται πλέον να ξεκινούν πάλι οι εργασίες σε συνεργασία με τις μονές για την προστασία της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Επισκέφθηκα και το Βατοπέδι, γιατί θεωρώ ότι μετά από αυτά τα χρόνια που κάποιοι χρησιμοποίησαν πολιτικά το Βατοπέδι για να δημιουργήσουν δήθεν σκάνδαλο, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω πέντε χρόνια όλες αυτές οι προσπάθειες που έκαναν και οι μοναχοί αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση τελείωσαν μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα να ξεμπλοκάρουν πλέον όλοι οι σχεδιασμοί για το μέλλον που αφορούν την Αθωνική Σχολή και όλα αυτά τα σχέδια τα οποία είχε μελετήσει και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες όλος ο ελληνισμός, αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένουν τα αποτελέσματα των αρχαιολόγων, που θα τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν θα προαναγγείλουμε κάτι, αλλά ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα μπορέσουν να φέρουν στην Κεντρική Μακεδονία πολίτες και τουρίστες από όλον τον κόσμο και να ενοποιήσουν τους χώρους από τη Βεργίνα στην Πέλλα και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Μιλάμε για τη Νάουσα και τη σχολή του Αριστοτέλη, να γίνουν ένα τεράστιο πολιτισμικό πάρκο για όλο τον κόσμο.
Συζητήσαμε μαζί με τον περιφερειάρχη τα θέματα που μας ανέπτυξαν οι δήμαρχοι και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λαγκαδά για τα θέματα της ασφάλειας. Είναι τεράστιο το θέμα της ασφάλειας. Ενημέρωσα τον περιφερειάρχη ότι και εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επισκεφθούμε τον κ. Κικίλια μόλις επιστρέψουμε στην Αθήνα. Θα του ζητήσω την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και των δυνάμεων Ασφαλείας. Είναι αδύνατον να μιλάμε για απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και οι πολίτες να φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Την ίδια άποψη έχει και ο κ. Τζιτζικώστας.
Όπως, με πολύ σεβασμό και προσοχή ήμασταν κοντά και όχι από πάνω στην προεκλογική περίοδο μαζί με όλες τις άλλες δυνάμεις που στηρίξαμε την εκλογή, θα είμαστε και στο δύσκολο έργο το οποίο έχει να κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αποτελεί ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, αποτελεί έναν οδηγό για το πως θα πρέπει να εργάζεται και να συνεργάζεται η ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική εξουσία. Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι η Παναγία να είναι κοντά σας σε αυτό το δύσκολο έργο. Από ανθρώπινης πλευράς έχουν όλα γίνει όσα θα έπρεπε».
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να φύγει η τρόικα, να εκλεγεί Πρόεδρος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το να φύγει η τρόικα είναι αυτό το οποίο πρέπει να γίνει πρώτα. Πρόεδροι βγαίνουν, έρχονται και φεύγουν. Αυτό που απαιτείται αυτή την στιγμή είναι η Ελλάδα να αλλάξει ρότα. Το καράβι της πατρίδας μας πάει προς τα βράχια. Η ανεργία, η συνεχής ύφεση, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η έλλειψη οράματος και ελπίδας δείχνουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική της λιτότητας που επιβάλει η κ. Μέρκελ, την πολιτική της συνεχούς υποχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, την πολιτική της υψηλής φορολόγησης.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να φύγει η τρόικα. Αύριο θα έχουμε την ευκαιρία στο Βελλίδειο να αναπτύξουμε την πολιτική μας πρόταση, πολιτική δηλαδή ξεκάθαρη, όπου θα αποκαλύψουμε αρκετά στοιχεία που θα αφορούν το χρέος, που αφορούν την οικονομική πολιτική και θα κάνουμε την πρόταση εκείνη που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στο να υπάρχει η επόμενη λύση. Η τρόικα και το μνημόνιο δεν τελειώνουν με ανακοινώσεις. Αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή μέχρι το 2047 θα υπάρχει επιτήρηση, θα υπάρχει δηλαδή απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Εμείς αυτό θα το σταματήσουμε εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να έρθει πίσω στα χέρια των Ελλήνων και μετά από αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα και να εκλέξουμε Πρόεδρο και να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες θεσμικές αλλαγές οι οποίες εμπίπτουν στο Σύνταγμα και δεν μιλάμε για αναθεώρηση του Συντάγματος, μιλάμε για Συντακτική Βουλή που μπορεί να πάρει αυτές τις αποφάσεις.