Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ



«Είχαμε, όπως πάντα άλλωστε, μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, συζήτηση, ανταλλαγή προβληματισμών, με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, το σύντροφο Αντρο Κυπριανού και την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ευρύτερα στην περιοχή μας. Εκφράσαμε ως ΚΚΕ για μια ακόμα φορά την ανησυχία μας γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με αφορμή το σχέδιο Αναστασιάδη – Ερόγλου για το Κυπριακό. Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και ταυτόχρονα τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για έκφραση αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό, για μια Κύπρο, που να πάψει να είναι διχοτομημένη, μια Κύπρο ενιαία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς προστάτες και επιτηρητές, με το λαό κυρίαρχο στη χώρα του, αφέντη στον τόπο του, με μια εξουσία, πραγματική λαϊκή εξουσία, που όλοι μαζί Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά για την ευημερία του λαού και του τόπου τους.
Ταυτόχρονα έγινε αλληλοενημέρωση και εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με τα νέα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία μέσα στην οποία ζει ο ελληνικός λαός».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πολυνομοσχέδιο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:
«Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα ψίχουλα φτώχειας και ανέχειας, που υπάρχουν σε αυτό το πολυνομοσχέδιο και που φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, στη βουλή. Την ίδια στιγμή περιέχονται πολλά νέα, αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα που επιβάλει η τρόικα - δηλαδή, η ΕΕ η ΕΚΤ και το ΔΝΤ - με τη σύμφωνη γνώμη της συγκυβέρνησης και που περιέχουν σημαντικές εξελίξεις για αγαθά που είναι απαραίτητα στον ελληνικό λαό και που στο μέλλον θα πληρώσει ακριβά γι αυτά. Αφορά το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα, το βιβλίο, αφορά μια σειρά τέτοια ζητήματα. Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη και μέσα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ώστε να μην περάσει αυτό το πολυνομοσχέδιο γιατί περιέχει και φορολογικά μέτρα. Από κει και πέρα στους δρόμους του αγώνα, καθημερινά με το λαό στους δρόμους, μέσα από τα συνδικάτα, μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε έναν καλύτερο δρόμο για το λαό μας και τον τόπο».

ΑΘΗΝΑ 26/3/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ