Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ






Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου για το όνομα των Σκοπίων, εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:



«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο την υποβάθμιση του ύψιστου εθνικού θέματος του ονόματος των Σκοπίων από την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την σημερινή απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να συγκριθεί η σημασία του ζητήματος αυτού με τα μείζονα διαχρονικά εθνικά θέματα, κυρίως με την ανοιχτή πληγή της Κύπρου, αλλά και με την ένταση που κατά καιρούς εμφανίζεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις…».

Η «Μακεδονοποίηση» των Σλάβων, Αλβανών, Σέρβων, Βουλγάρων, Τούρκων, Ρομά των Σκοπίων και η εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας και της ελληνιστικής περιόδου στο σλαβικό έθνος, είναι υποδεέστερης σημασίας για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Η μετατροπή τριών εκατομμυρίων Μακεδόνων σε μειονότητα των Σλάβων, με τα συνακόλουθα αποτελέσματα για την ασφάλεια της χώρας, δεν συγκινεί τη σημερινή συγκυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, μετά από είκοσι χρόνια, έριξε τη μάσκα και αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνούν κάθετα με το ξεπούλημα του ύψιστου αυτού θέματος και θα ανατρέψουν την πολιτική αυτή, στη δεδομένη στιγμή».