Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024

Νίκος Ρωμανός για ΠΑΣΟΚ: Δεν ψήφισε ούτε τις βελτιώσεις στον νέο Δικαστικό Χάρτη που υπερψήφισε ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ


 

«Αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται πως ήθελε να κάνει μια νέα εκκίνηση, να δείξει ένα πρόσωπο πιο συναινετικό και δημιουργικό, έχει πει,

πέντε σημαντικά και μεγάλα όχι, τα οποία δεν είναι όχι στην Κυβέρνηση, είναι όχι στους πολίτες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρωμανός επισήμανε αυτά τα «5 "όχι" που είπε το ΠΑΣΟΚ: -Όχι στην επιτάχυνση προσλήψεων ΑΣΕΠ πριν δύο εβδομάδες με μια σειρά δικαιολογιών, -Όχι στον (κεντροαριστερό) Συνήγορο του Πολίτη, μια κατεξοχήν συναινετική διαδικασία, όπως το επιτάσσει και το Σύνταγμα, -Όχι στη βελτίωση του πλαισίου για τη διαχείριση των απορριμάτων, που μας κοστίζει και πρόστιμα από την ΕΕ κάθε χρόνο, -Όχι στον μηχανισμό αύξησης βασικού μισθού που διασφαλίζει τη μη μείωσή του, -Όχι, για την ακρίβεια παρών, στις βελτιώσεις στον δικαστικό χάρτη που ζητούσε ο ίδιος ο δικηγορικός σύλλογος. Πράγμα που προκάλεσε και την αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου. Στο τελευταίο δε, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ναι. Δηλαδή, δεν μιλάμε απλά για πράσινο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάτι χειρότερο, αφού φτάνει στο σημείο να αρνείται τροπολογίες στις οποίες ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει ΝΑΙ».