Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Κ. Μάλαμα : Να ενισχυθεί το πλαίσιο προστασίας της εργασίας στα επαγγέλματα του θεάματος - ακροάματος. Στηρίζουμε την σημερινή κινητοποίηση.


 Κ. Μάλαμα : Να ενισχυθεί το πλαίσιο προστασίας της εργασίας στα επαγγέλματα του θεάματος - ακροάματος. Στηρίζουμε την σημερινή κινητοποίηση.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, στην κατεύθυνση της στήριξης της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος κι 9 Σωματείων εργαζόμενων στον πολιτισμό, μετά από το σοβαρό εργατικό ατύχημα εργαζόμενου στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, πρέπει να αναβαθμιστεί το σύνολο του πλαισίου της ασφάλειας στην εργασία, των συλλογικών δικαιωμάτων, των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων στο θέαμα - ακρόαμα, με δεδομένη την πολυετή απορρύθμιση του και τα πολύ σοβαρά θεσμικά κενά στην προστασία κι ασφάλεια των εργαζόμενων σε πάρα πολλούς κλάδους του. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Πολιτισμού να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της εργασίας στο σύνολο του θεάματος - ακροάματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα : Να ενισχυθεί το πλαίσιο προστασίας της εργασίας στα επαγγέλματα του θεάματος - ακροάματος.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 16 Οκτωβρίου 2024 επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος κι εννιά Σωματείων εργαζόμενων στον πολιτισμό, με θέμα την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του πλαισίου της προστασίας των εργαζόμενων στο θέαμα - ακρόαμα και την στήριξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, πρέπει να αναβαθμιστεί το σύνολο του πλαισίου της ασφάλειας στην εργασία, των συλλογικών δικαιωμάτων, των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων στο θέαμα - ακρόαμα, με δεδομένη την πολυετή απορρύθμιση του και τα πολύ σοβαρά θεσμικά κενά στην προστασία κι ασφάλεια των εργαζόμενων σε πάρα πολλούς κλάδους του.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης λήψης μέτρων για την προστασία της εργασίας στο σύνολο του θεάματος - ακροάματος

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2024

Η αναφέρουσα βουλευτής
Μάλαμα Κυριακή