Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη-Την Πέμπτη η ψηφοφορία για τα πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας


 

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 11:15 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

 

Θα ακολουθήσει δήλωση του κ. Γεραπετρίτη στους δημοσιογράφους περί ώρα 11:45 μ.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Έλληνες και ξένους ανταποκριτές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.