Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη για την υπόθεση της Μονής Οσίου ΑββακούμΜετά τις σημερινές μου πρωινές δηλώσεις ακολούθησαν αναφορές και ισχυρισμοί για ενδεχόμενη εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών οργάνων στην υπόθεση Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, πέραν των δύο που είχα ήδη αναφέρει. 

Με βάση αυτά τα γεγονότα, προχώρησα σε σχετική συνεννόηση τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Ο τελευταίος, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει η σχετική νομοθεσία, διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές με δύο στόχους: 

  • α) να κατοχυρώσει την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της έρευνας που διεξάγει η Αστυνομία, ιδίως μετά τους ισχυρισμούς για ενδεχόμενη εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών οργάνων, και 
  • β) να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ανακριτική ομάδα ώστε να μπορέσει να ερευνήσει σε βάθος όλες τις πτυχές της υπόθεσης, περιλαμβανομένων και των ισχυρισμών για εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών οργάνων. 

Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να διαλευκάνει πλήρως τη σοβαρή αυτή υπόθεση, χωρίς εκπτώσεις, αναστολές ή επιφυλάξεις, και καλό θα ήταν οποιοσδήποτε έχει στοιχεία, ονόματα ή άλλο μαρτυρικό υλικό να το καταθέσει ενώπιον των αρμοδίων ανακριτικών αρχών.