Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Εσθονίας στην Κύπρο


 

 

 

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Εσθονίας στις 26 με 28 Μαρτίου, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του κ. Alar Karis, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Karis θα αφιχθεί σήμερα στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, και αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Εσθονός ομόλογός του θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, ο Εσθονός Πρόεδρος θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ακολούθως θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του.

Το απόγευμα θα μεταβούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας, από όπου ο Πρόεδρος της Εσθονίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στην περιοχή κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

Ο Πρόεδρος Karis θα επισκεφθεί επίσης το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), καθώς και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του το ΚΕΒΕ.

Στις 28 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Εσθονίας θα επισκεφθεί το οίκημα της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, το Κυπριακό Ινστιτούτο και το Κέντρο Εκπαίδευσης για τη Χερσαία και τη Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων (CYCLOPS) προτού αναχωρήσει το απόγευμα από την Κύπρο.»