Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Γραπτή δήλωση Υπουργού Εσωτερικών για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό


 

Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Κυπριακή Κυβέρνηση, συνιστούν αναγνώριση της πολιτικής μας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Οι αναφορές του κ. Σχοινά, όπως εκφράστηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας, αλλά και σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα «Πολίτης», έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία και αποτυπώνουν την ορθότητα της προσέγγισης και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που εφάρμοσε τους τελευταίους 12 μήνες η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Αναφορές όπως «η μικρή Κύπρος αναδεικνύεται σε ευρωπαϊκό πρωταθλητή επιστροφών με πολύ σημαντικές επιτυχίες», «χωρίς καμία αμφιβολία αυτή τη φορά ίσως είναι η καλύτερη στιγμή στη διαχείριση του μεταναστευτικού (...) η Κύπρος τα καταφέρνει», «στο μεταναστευτικό έχει μπει ένας πάτος στο βαρέλι, δηλαδή η διαχείριση του μεταναστευτικού μπαίνει σε πιο σταθερές βάσεις», τιμούν τη χώρα μας και επιβραβεύουν την προσπάθειά μας.

Την ίδια στιγμή όμως, δεν εφησυχάζουμε. Γνωρίζουμε πως το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και αποτελεί ένα πολύπλοκο πρόβλημα, που επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και μπορεί να μεταβληθεί οποιαδήποτε στιγμή. Ως Κυβέρνηση, δηλώνουμε την προσήλωσή μας στη συνέχιση και την ενίσχυση των επιτυχημένων δράσεων για βελτίωση των δεδομένων στο μεταναστευτικό, έχοντας ως σταθερό συμπαραστάτη μας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο καθοριστική θα είναι και η βοήθεια της ΕΕ στο θέμα της επαναξιολόγησης του καθ