Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ν. Ανδρουλάκης: Προσπάθεια μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη ΝΔ

 


Ν. Ανδρουλάκης: Προσπάθεια μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη ΝΔ

Συνεδρίασε το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην εισήγηση του τόνισε πως "έχουμε χρέος, τον νέο κύκλο που ανοίγει για την παράταξή μας, να τον υπηρετήσουμε με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και συνέπειας. Οι αξίες, οι ιδέες και οι θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθειά μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα".

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη "να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα. Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη".

Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας, που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών. "Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια απαράδεκτης αδράνειας για να επιβάλουν τέσσερα πρόστιμα... τους αξίζει ένα 'μπράβο'. Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για να σταματήσει το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν και να κάνουν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία" πρόσθεσε.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως για να μειωθεί το κόστος στέγασης, συμπληρωματικά στη δημιουργία της δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, προτείνει την άμεση κατάργηση της golden visa και την βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες.

Ήταν έντονα επικριτικός προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως δεν θέλει να γίνει η προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη και με τη στάση της επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. "Εκμεταλλεύτηκαν την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ να ξεκινήσει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από το 1997, οπότε και ξεκίνησε η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για τους σιδηροδρόμους. Και ρωτώ: Δεν είναι επίδικο να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων εντοπίζονται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, δηλαδή των κανόνων ασφαλείας που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικούς πόρους ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ;

Μιλάμε για μια κουλτούρα διακυβέρνησης, που υπονομεύει ευθέως την ανεξαρτησία των θεσμών στον βωμό του κέρδους και της συγκάλυψης των σκανδάλων, όπως έκαναν και με τις υποκλοπές" τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αρκετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διατύπωσαν κριτικές επισημάνσεις και προτάσεις για την αποσαφήνιση της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και την πιο εύρυθμη λειτουργία του.