Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου στο 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

 


Χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου στο 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου συμμετείχε σήμερα στο «14ο  Συνταξιοδοτικό Φόρουμ», όπου απηύθυνε χαιρετισμό και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της εργασίας ως επίκεντρο της ζωής των πολιτών, τόσο σε σχέση με την καθημερινότητα όσο και σε σχέση με το σύνολο της πορείας από τη νεότητα μέχρι την τρίτη ηλικία, τονίζοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι απαραίτητη για την κοινωνική συνοχή, την οικονομική σταθερότητα και την αποτελεσματική λειτουργία του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

Ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα το 2025, που βασίζεται στην περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας και της επάρκειας, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για την ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων και του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας για την ανάπτυξη του δεύτερου ασφαλιστικού πυλώνα. 

Ο κ. Υπουργός τόνισε την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ της κοινωνικής και της ατομικής ευθύνης και για κοινωνική αλληλεγγύη και ορθολογικό προγραμματισμό, έτσι ώστε η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας. 

Τέλος, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε την σημαντικότητα της αξιοποίησης των διεθνών καλών πρακτικών και των επιστημονικών δεδομένων που μέσα από τον κοινωνικό διάλογο θα αξιοποιηθούν εποικοδομητικά για την επίτευξη των στόχων της μεταρρύθμισης προς όφελος των σημερινών και επόμενων γενιών.