Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ν. Καραθανασόπουλος: «Δεν είμαστε στην ίδια βάρκα» εργαζόμενοι και επιχειρηματικοί όμιλοι

Ν. Καραθανασόπουλος: «Δεν είμαστε στην ίδια βάρκα» εργαζόμενοι και επιχειρηματικοί όμιλοι

Το βασικό ερώτημα είναι «ποιος θα καρπωθεί τον πακτωλό αυτών των χρημάτων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας απόψε στη Βουλή και αναφερόμενος στο «Ταμείο Ανάκαμψης» και στα άλλα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε πως τα χρήματα αυτά θα τα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «χρηματοδοτείτε με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα τη ΛΑΡΚΟ πάτε να την τσακίσετε».

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση έχει να κάνει με τα συμφέροντα των ομίλων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε πως συμπλήρωμα αυτών των προγραμμάτων της ΕΕ είναι οι «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και τα μόνιμα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Ειδικά για το πρόγραμμα SURE, ανέφερε πως αποτελεί έμμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και επιταχύνει την ευελιξία.

Τέλος, ο Ν. Καραθανασόπουλος, αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι το ξεπέρασμα της κρίσης είναι «υπερταξικό θέμα», τόνισε πως «δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα» και έφερε ως παράδειγμα τον κλάδο του Τουρισμού, όπου, όπως σημείωσε, τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαύρισαν ενώ οι εργαζόμενοι «ανταμείφθηκαν» με 16 ελαστικές εργασιακές σχέσεις.