Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή»

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή»


Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να μην κλείσει ακόμα τη Βουλή, ασκεί ο Λευτέρης Αυγενάκης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση «φεύγοντας» να «δείξει τον στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς», όπως λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η ΝΔ
δεν θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 3 ημέρες, επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια στο πόδι και άγνωστο αριθμό τροπολογιών. Η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις. Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή», σημειώνει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει: «Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε, ήδη, από χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα δείχνει από μόνο του ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς».