Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ

Σημεία τοποθέτησης του  Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη




Η ΝΔ είναι πολιτικά, ηθικά και θεσμικά εκτεθειμένη για το σχέδιο  Πυθία

Η αλήθεια έλαμψε και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κρατήσουμε. Είναι μία και αδιαμφισβήτητη και αποδεικνύεται ότι αυτό το σχέδιο για το οποίο 10 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία, με διαδοχικές ηγεσίες, καλλιεργούσε την προσπάθεια ηρωοποίησης του Κώστα Καραμανλή, αποδεικνύεται ότι είναι ένα σχέδιο που δεν υπήρχε ποτέ και κατά συνέπεια η Νέα Δημοκρατία είναι και πολιτικά, θεσμικά και ηθικά εκτεθειμένη. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ζητήσει πρώτον μία συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό και δεύτερον μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο να το ενοχοποιήσει.

Σχετικά με το νομοσχέδιο της Παιδείας

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και στη Νέα Δημοκρατία και θέλω να το πω. Άκουσα προηγουμένως τον συνεργάτη σας να λέει ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου η Νέα Δημοκρατία για να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Έρχονται πίσω από τις δηλώσεις που έκανε η Εύη Χριστοφιλοπούλου πριν από τρεις ημέρες με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Από την πρώτη στιγμή  είπαμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν δίνει καμία λύση και δεν είναι βάση συζήτησης. Και για αυτό πρέπει είτε να αποσυρθεί είτε εμείς θα αποχωρήσουμε.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πολλοστή φορά που το κάνει αυτό και σε κάθε περίπτωση επιχειρεί να στήσει ένα δίπολο με τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι αδιέξοδο για τη χώρα. Χρειαζόμαστε ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν και το χθες και το τι παραμύθια μπορεί να καλλιεργούνται σαν αυτό το οποίο περιγράφαμε προηγουμένως. Αλλά και το αύριο ώστε να μην ξαναμπούμε ποτέ στη φάση της συκοφαντίας, του διχασμού που μπήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.



Για τα στελέχη που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς εκεί κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Απευθυνόμαστε στους πολίτες, όχι σε στελέχη τα οποία δοκιμάστηκαν και τα οποία σήμερα συναποτελούν μαζί με την κυρία Κουντουρά, την κυρία Παπακώστα, τον κύριο Παπαγγελόπουλο και τους υπόλοιπους, έναν ιδεολογικό αχταρμά. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες οι οποίοι έχουν την αγωνία τους για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας και λέμε ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας στην ήπειρο τα τελευταία 60 χρόνια.

Οι εκλογές του Μαΐου δεν είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα

Έχουν βαθύ πολιτικό νόημα, που αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξουμε αν θα συνεχιστεί η κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων, με τις οποίες ισορρόπησε και ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τριετία, της κυρίας Μέρκελ, του Σαρκοζί παλιότερα, του κυρίου Μπαρόζο ή αν πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και να επιλέξουμε το Φρανς Τίμερμανς, με αυτά τα οποία λέει: για τις νέες γενιές, για αυτά τα οποία στηρίζει για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να μπουν ξανά στην πρώτη γραμμή. Που δίνει δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να έχουν κοινωνική κινητικότητα. Δίνει δυνατότητα στην Ευρώπη να αλλάξει σελίδα με όρους προοδευτικούς, πραγματικά προοδευτικούς. Και πιστέψτε με, η αίσθηση που έχω αποκομίσει ειδικά όσον αφορά τις περιοδείες που έγιναν αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, είναι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μία νέα εντελώς διαφορετική φωνή. Και αυτή η νέα φωνή μπορεί να είναι το Κίνημα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές  και Δημοκράτες.