Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη στη Λευκωσία

Συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη στη Λευκωσία


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε στη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού, με τον πρόεδρο της ΝΔ σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, να τονίζει πως είχε ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι δύο άντρες συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών και επανέλαβε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ θα πρέπει να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει.
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα, για να επισημάνει πως η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης, υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη. «Αυτό δεν αμφισβητείται, αν κάνει κάποιος τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αν δει τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας ως προτεραιότητά του την επιστροφή στην Ελλάδα των χιλιάδων νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.