Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ FLASH FM 99,4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ FLASH FM 99,4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Για τα θέματα Εκκλησίας- Κράτους, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την θέση του ότι ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λάθος που πήρε πάνω του όλο το βάρος των αλλαγών, της συμφωνίας. Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για συναλλαγή με την Κυβέρνηση, έδωσε την ουδετερότητα της θρησκείας και η Εκκλησία πήρε τις υπερεξουσίες των Μητροπολιτών και κάλεσε τον κ. Ιερώνυμο να κάνει πίσω και να αρχίσει διάλογος από το μηδέν.
Για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι μειοδοτική και θα κληθούν στο μέλλον να απολογηθούν στην Δικαιοσύνη όσοι υπέγραψαν την συγκεκριμένη συμφωνία. Στην παρατήρηση ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης απάντησε με δεικτικό τρόπο: «Όταν θα απολογηθούν οι υπεύθυνοι, τότε να φωνάξουν να τους υπερασπιστούν, η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο Τράμπ».
Για την απόφαση του κ. Μπουτάρη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Σοφά έπραξε ο κ. Μπουτάρης γιατί κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι οι Θεσσαλονικείς θα του γύριζαν την πλάτη μετά τα όσα έχει πει για την σχέση μας με την Τουρκία και την υπεράσπισή του στην συμφωνία των Πρεσπών».
Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης είπε ότι δεν είναι αξιόπιστες και την τελική κρίση θα την κάνει ο λαός. Μάλιστα προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών συγκεντρώνοντας ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που είχε λάβει τον Σεπτέμβριο του 2015.