Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Σημεία Συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής


Σημεία Συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.




· Για τη δικογραφία του C4I& την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου
Με πολλή μεγάλη έκπληξη αλλά και με θλίψη ενημερώθηκα για την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, με την οποία φαίνεται ότι η Κυβέρνηση με θρασύτητα προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες.
Το θεσμικό ατόπημα το έχει διαπράξει η Κυβέρνηση κι εμείς ως ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε κανένα παραθεσμικό σύστημα, που πλήττει ευθέως τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται σιγουριά ότι υπάρχει Κράτος δικαίου και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι πρέπει να πληρώσει.

· Για την πρωτοβουλία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη.
Στην μία περίπτωση είχαμε την ύπαρξη μάρτυρα στη φάση της ανάθεσης του C4I και καλώς να έρθει το θέμα στη Βουλή και στην άλλη περίπτωση έχουμε Εισαγγελέα με βούλευμα Εφετών που περιγράφει ευθύνες πολιτικών προσώπων και κάποιοι επιλέγουν αυτό να πάει στο αρχείο.
Ποιος πήρε την ευθύνη και την απόφαση να μην φτάσει η Δικογραφία στη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα;
Για να υποβάλουμε αυτό το ερώτημα επισκέφθηκε η Αντιπροσωπείας μας την κυρία Δημητρίου και ζήτησε να επιληφθεί του θέματος και να αποφανθεί για το τί δεν πήγε σωστά.
Υποβάλλω σαφείς ερωτήσεις και αξιώνω καθαρές απαντήσεις.

· Για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υφίσταται βούλευμα
Θα το στείλουμε το βούλευμα στον κ. Τζανακόπουλο, για να βεβαιωθεί ότι υπάρχει. Παρότι είμαστε σίγουροι ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι ενημερωμένος για το επίμαχο βούλευμα.
Ωστόσο το θράσος αυτής της Κυβέρνησης εξακολουθεί να μας εκπλήσσει.
Είναι φανερό ότι υπάρχουν συμμαχίες και στο χώρο της Δικαιοσύνης που βοηθούν την Κυβέρνηση να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της.
Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση έχει προ καιρού αρχίσει και εφαρμόζεται σχέδιο διαχείρισης της επερχόμενης ήττας.

· Για την «καραμανλική» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ
Το γεγονός ότι στην Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης Καραμανλή αποδεικνύει τη σχέση τους.
Είναι μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια να καλύψουν τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-9 επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, δηλαδή της Κυβέρνησης που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο θέμα Δημοκρατίας στη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τους θεσμούς και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας επίσης, ωστόσο θέτουμε τα ερωτήματα και αξιώνουμε άμεσες απαντήσεις.
Ως προς το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή για το μαύρο χρήμα είναι διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο νοών νοείτω.





· Για τη Συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου
Διαφωνήσαμε εξ αρχής με τη Συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.
Η Συμφωνία αποτέλεσε άλλη μια «τρύπα στο νερό», η οποία από ό,τι φαίνεται μπαίνει στο ψυγείο.

Τι κατάφερε, πριν τη βάλει το ψυγείο;
Δίχασε την ιεραρχία.
Αναστάτωσε τους  απλούς κληρικούς  και τις οικογένειες τους. Τους έβαλε σε μεγάλη ανασφάλεια χωρίς να προχωρά ούτε ένα βήμα στην κατεύθυνση των διακριτών ρόλων και σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.
Στη πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας συνεταιρίσθηκε με την Εκκλησία με σφιχτό εναγκαλισμό και επιπλέον προκάλεσε θεσμική κρίση διχάζοντας τις σχέσεις της Εκκλησίας με το Φανάρι, αφήνοντας το έξω από το διάλογο.
Στο όνομα της αριστεράς και της προόδου η κρατικοδίαιτη χειραφέτηση της Διοικούσας εκκλησίας, όχι σήμερα αλλά αύριο, μπορεί να δημιουργήσει θεοκρατικό κόμμα.
Έβαλε την εκκλησία στην πολιτική αντιπαράθεση, στο τεχνητό δίπολο που προσπαθούν να στήσουν.
Προκάλεσε άλλη μια κρίση. Ανοίγει όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη χώρα , χωρίς να λύνει κανένα, αντίθετα ανοίγει κερκόπορτα..


· Για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Υποστηρίζουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση με βάση το Σχέδιο Ελλάδα που έχουμε καταθέσει για τη χώρα.
Απόλυτη προϋπόθεση είναι η ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, μια καθαρή εντολή ανατροπής, ώστε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δεν πείθουν τον ελληνικό λαό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ.