Θ. Θεοχαρόπουλος: «Ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας πρέπει να είναι ανεξάρτητος και όχι κομματικός»
«Έκανε 12 μέρες να καταλάβει ότι πρέπει να αρχίσουν να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες και ο μόνος λόγος που δέχεται παραιτήσεις είναι λόγω της λαϊκής οργής» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας τις ευθύνες του πρωθυπουργού και σημείωσε ότι στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε εντός του τριημέρου εθνικού πένθους στο πάνελ κάθισαν τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις έχουν φύγει «και φαντάζομαι δεν έφυγαν για την αυθαίρετη δόμηση πριν 10 και 20 χρόνια στη χώρα» είπε.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι η καταστροφή έγινε επειδή εκείνο το κρίσιμο πεντάωρο δεν υπήρχε ο συντονιστής και ο αρμόδιος που θα είχε την ευθύνη, για την εκτροπή των αυτοκινήτων, την εκκένωση των οικισμών, την παρέμβαση ελικοπτέρων για φωτισμό, την εκκένωση από τη θάλασσα κλπ. και πρότεινε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να είναι μόνιμη θέση, 5ετίας, «ανεξάρτητος της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι κομματικός, ο οποίος θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος».
Υποστήριξε ότι ο νέος γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είναι ένα κομματικό πρόσωπο, το οποίο ήταν στην Γ.Γ. Εξοπλισμών και είχε θέση στα θέματα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο όμως βάζουμε άτομα σε κρίσιμα πόστα για τη χώρα με στόχο την τακτοποίηση κομματικών υποθέσεων, τόσο η χώρα θα βαλτώνει. Να θυμίσω Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου σε κρίσιμα πόστα, αυτό συνεχίζεται και σήμερα» σημείωσε.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να δούμε το θέμα της αυθαίρετης δόμησης, «αλλά η κυβέρνηση 3,5 χρόνια τώρα κάνει το ακριβώς αντίθετο, κάνει τακτοποιήσεις αυθαιρέτων» είπε. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλές περιοχές σαν το Μάτι. Πρέπει να το δούμε το θέμα σοβαρά, γιατί αν ξανασυμβεί και «χαθεί η μπάλα», γιατί αυτό έγινε, τότε θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα» και συμπλήρωσε «δεν πρέπει να νιώθει ο πολίτης ότι ζει σε μια ανοχύρωτη χώρα. Στο Μάτι ο καθένας προσπαθούσε να σώσει τον εαυτό του, δεν υπήρχε ένα οργανωμένο κράτος για να βοηθήσει εκείνη τη στιγμή».