Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Αυγενάκης: «Αλήθεια πώς αισθάνθηκε ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του;»

Αυγενάκης: «Αλήθεια πώς αισθάνθηκε ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του;»


 Βίντεο: https://youtu.be/1Sup7db53Rc


«Αλήθεια πώς αισθάνθηκε ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του;», δήλωσε ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου.

Σημεία από τη συνέντευξη:
«Τίποτα από αυτά για τα οποία μας κατηγορεί η Κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.

Οφείλουμε να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία  δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του.

Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από τη διαπραγμάτευση Καραμανλή - Μπακογιάννη που την επικαλείται, όπου στο Βουκουρέστι το 2018, είχε δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τις θέσεις της χώρας.

Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων.

Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προέβη στην ανήκουστη υποχώρηση να μην προσδιορίσει καν τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ.

Η μετάθεση των υποχρεώσεων της ΠΓΜΔ να εφαρμόσει τη συμφωνία σε ένα αβέβαιο μέλλον καθιστά γράμμα κενό το περιβόητο erga omnes.

Ο εθνικισμός της γείτονος βρίσκει με την παρούσα συμφωνία πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.

Και αυτό συμβαίνει πρωτίστως λόγω της μεγάλης και εντελώς αδικαιολόγητη υποχώρηση της κυβέρνησης στην παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου “Μακεδονικής” για την εθνότητα και τη γλώσσα.

Αλήθεια πώς αισθάνθηκε χθες ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του;

Και τι έχει να πει για το γεγονός ότι το Severna Makedonija θα ισχύει μόνο για τις διμερείς σχέσεις που έχουμε με τα Σκόπια, ενώ για τις σχέσεις των Σκοπίων με όλες τις υπόλοιπες χώρες θα ισχύει το North Macedonia;

Κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονίας και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό από μόνο του καθιστά εντελώς παραπλανητικό το επιχείρημα της πανηγυρίζουσας κυβέρνησης Τσίπρα-Κοτζιά ότι τάχα «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της».

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η συμφωνία αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων.  Και αυτό επειδή είναι μια κακή λύση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει την υπευθυνότητά της σε όλα τα ζητήματα και πολύ περισσότερο στα εθνικά».
Γραφείο Τύπου