Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Φ. Γεννηματά: Εννέα δεσμεύσεις για βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη

Φ. Γεννηματά: Εννέα δεσμεύσεις για βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη


Τις βασικές παραμέτρους μιας νέας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας ανέπτυξε η Φώφη Γεννηματά χαιρετίζοντας την εκδήλωση που οργάνωσε ο τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
«Μας ακούτε και θα σας ακούσουμε. Με καλόδεχτη την κριτική και τις απόψεις. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να αρνηθούμε και να αλλάξουμε την κακή πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε. Αλλά και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που δεν βλέπουν προοπτική, που μόνιμα καταστροφολογούν» ανέφερε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στους επικεφαλής των κοινωνικών φορέων που συμμετείχαν σε στρογγυλό τραπέζι.
Ταυτόχρονα ζήτησε τη συμμετοχή «όλων όσοι μπορούν και θέλουν να συμβάλουν, να επενδύσουν, να επιχειρήσουν, να δημιουργήσουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και κυρίως τη συμμετοχή από τους νέους ανθρώπους που δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον».
Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για την ικανοποίηση που εξέφρασε στο Ζάππειο για τις αποφάσεις του Eurogroup. «Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων παραμένει και η ελπίδα περιμένει» είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών, ενώ υπογράμμισε ότι «το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με τη σφραγίδα του Eurogroup. Οι αποφάσεις είναι καθαρές, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Αυτά που μένουν είναι η σκληρή μνημονιακού τύπου εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με δυνατότητα επιβολής νέων μέτρων από το Eurogroup, η υποχρέωση για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, η υποθήκευση του εθνικού πλούτου της χώρας, η οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους που μετατέθηκε για μετά το 2030».