Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Κ. Καραγκούνης: Ο ευρωσκεπτικισμός ο μεγαλύτερος εχθρός του ΕΛΚ αλλά και της ΕΕ

Κ. Καραγκούνης: Ο ευρωσκεπτικισμός ο μεγαλύτερος εχθρός του ΕΛΚ αλλά και της ΕΕ


Ο μεγαλύτερος εχθρός του ΕΛΚ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο ευρωσκεπτικισμός σημείωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης, ο οποίος συμμετείχε σε διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο λαϊκισμός αυτός μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί με σοβαρές προτάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, οικονομικά και κοινωνικά, αλλά συγχρόνως θα αντιμετωπίσουν τον φόβο της τρομοκρατίας που πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή της Ευρώπης».
Παράλληλα, ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα της ανεργίας που ειδικά στους νέους αγγίζει το 60% αλλά και στο θέμα του μεταναστευτικού, που δυσανάλογο βάρος καλείται να σηκώσει η Ελλάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης, ενώ είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Καραγκούνης, ο Επίτροπος προϋπολογισμού κ. Έτινγκερ είπε ότι το 2018, η ΕΕ θα δώσει μεγάλη προτεραιότητα με σημαντική ενίσχυση των κονδυλιών στην ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών.