Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η κυβέρνηση να ζητήσει από τους εταίρους, παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Η κυβέρνηση να ζητήσει από τους εταίρους, παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας


Πλήρως αντίθετη στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είναι η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε παράταση της προστασίας της.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα FM» η κ. Γεννηματά τόνισε: «Είναι αδιαπραγμάτευτη η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα δάνεια που έχουν λάβει μικρά και μεσαία νοικοκυριά» συμπληρώνοντας ότι «πρέπει επιτέλους να ζητήσει παράταση η κυβέρνηση από τους εταίρους για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που λήγει στο τέλος του 2017».
Σχετικά με τις αντιρρήσεις που προκάλεσε το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» η κ. Γεννηματά είπε ότι «δεν είναι μόνο στο όνομα, ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, είναι κίνημα και στην πράξη, καθώς δεν προέκυψε από διευθετήσεις και συνεννοήσεις κορυφής, αλλά από 212.000 ψήφους».
Αναφορικά με το πρώτο συνέδριο του κόμματος, η κ. Γεννηματά αποκάλυψε ότι ο στόχος είναι να διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου, ώστε και πολύς χρόνος να μην περάσει, αλλά και να προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.
Η επικεφαλής του νέου φορέα κατέστησε σαφές, ότι «ο νέος φορέας είναι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά δεν συνάδει με κανένα από τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης, μιας και συγκυβερνά με ?μια ακροδεξιά απόφυση?, τον κ. Καμμένο, και για το ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε πουθενά ?όχι? και δεν διαπραγματεύτηκε υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».